Ministrul ucrainean al Apărării ar urma să fie demis la ordinul lui Zelenski. Oleksii Reznikov: „Niciun oficial nu e pe viață în funcție”

Ministrul ucrainean al Apărării ar urma să fie demis la ordinul lui Zelenski. Oleksii Reznikov: „Niciun oficial nu e pe viață în funcție” Sursa: Twitter

Forțele armate ale Ucrainei sunt pregătite pentru un posibil atac al trupelor ruse în luna februarie. Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat, duminica, că este gata să demisioneze dacă președintele Volodimir Zelenksi va ordona schimbarea sa din funcție. Precizarea vine în contextul în care surse citate de publicație Ukrainska Pravda au spus că Oleksii Reznikov ar urma să fie demis săptămâna viitoare, pe fondul scandalului de corupție privind condițiile pentru armată.

Apărării, Oleksii Reznikov: „Niciun oficial nu e pe viață în funcție”

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat că „Niciun oficial nu este pe scaun pentru totdeauna. Nici unul. Voi face ceea ce îmi sugerează șeful statului”, a subliniat Oleksii Reznikov.

Mai mult, Oleksii Reznikov a asigurat că toată conducerea militară ucraineană „ține această problemă sub control”, iar armata se pregătește pentru toate scenariile. „Ofensiva rusă începe în curând”, avertizează ministrul Apărării de la Kiev.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul ucrainean al Apărării: „Ne așteptăm la posibile ofensive de la ruși, pentru că acum e februarie – ei iubesc simbolismul. Ne așteptăm la această presiune din partea lor. Forțele armate ale Ucrainei sunt pregătite, Comandantul Suprem monitorizează constant această problemă. Nu există lucruri neașteptate pentru nimeni, toată lumea este gata să riposteze. Acumulăm rezerve, ne pregătim personalul, lucrăm cu parteneri pentru a obține noi tipuri de arme”, a spus Oleksii Reznikov.

Când ar putea avea loc „mare ofensvă” a armatei ruse

Anterior, Reznikov a declarat că Rusia ar putea lansa un nou atac asupra Ucrainei în jurul datei de 24 februarie. Potrivit ministrului, ocupanții pot încerca să atace în două direcții: Donbas și sudul Ucrainei.

El a menționat că trupele ucrainene vor începe, de luni, să se antreneze pentru operarea tancurilor germane Leopard. Ministrul ucrainean a mai arătat că armele de care are Ucraina nevoie în prezent sunt cele cu rază lungă, de la 150 de kilometri în sus. Până în prezent, raza maximă de acțiune a armelor pe care statele occidentale le-au furnizat Kievului este de aproximativ 144 de kilometri.

Şi continuă: „Vreau să subliniez că le promitem partenerilor noștri să nu folosim sisteme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte pe teritoriul rusesc, ci doar ținte pe teritoriul ucrainean pe care rușii l-au ocupat. Au rămas doar avioanele de luptă cu reacție. Vă asigur că le vom primi. Am devenit de facto o țară NATO. Avem armele, standardele, sistemele digitale. Singurul lucru care ne rămâne de făcut este să fim acceptați în alianță, de drept ”, a apreciat Reznikov.

Planul cu „mare ofensivă” al lui Putin este sortit eșecului, la fel ca și cele anterioare

Mykhailo Podolyak, consilier al șefului Oficiului Prezidențial, consideră că planul dictatorului rus Vladimir Putin pentru o așa-zisă ofensivă majoră în februarie este sortit eșecului, la fel ca și precedentele.

Acesta a scris pe Twitter: Ultima lună de iarnă a început neobservată. Conform planului lui Putin, Ucraina trebuia să fie fără încălzire și electricitate, iar ucrainenii trebuiau să ceară capitularea guvernului. Planul a eșuat, la fel ca și precedentele. Nici planul pentru o „mare ofensivă nu va fi”, a scris Podolyak.

În schimb, a spus el, va exista un plan pentru Ucraina, cu eliberarea tuturor teritoriilor, plata despăgubirilor și un tribunal pentru criminalii de război ruși, informează fakty.com.ua.