Evenimentul Zilei > Actualitate > Kim Jong-un sare în ajutorul lui Putin. Coreea de Nord va trimite personal în regiunea Donbas, ocupată de Rusia
Kim Jong-un sare în ajutorul lui Putin. Coreea de Nord va trimite personal în regiunea Donbas, ocupată de Rusia

Kim Jong-un sare în ajutorul lui Putin. Coreea de Nord va trimite personal în regiunea Donbas, ocupată de Rusia

Coreea de Nord va trimite între 300 până la 500 de bărbați cu scopul de fi dislocați în Ucraina, mai exact în regiunea Donbas, la mijlocul lunii februarie sau martie.

Coreea de Nord a ordonat companiilor comerciale să trimită personal selectat în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ocupată de Rusia, pentru a participa la lucrări de construcție.

O sursă citată de Daily NK a declarat că ordinul guvernamental care a cerut desfășurarea de tineri cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani a fost emis la 20 ianuarie.

Din ce domenii vor fi aleşi bărbații care vor fi trimiși în regiunea Donbas

Sursa menționată a enumerat mai multe societăți comerciale, inclusiv Cholhyon Construction, afiliată Ministerului Apărării din Coreea de Nord, și Kumrung Construction, legată de Ministerul Securității Sociale.

Publicația a sugerat că Coreea de Nord va trimite soldați și personal de poliție în Ucraina. De asemenea, reportajul a citat o sursă din Rusia care susține că Phenianul le-a spus companiilor să finalizeze selecția personalului până la sfârșitul lunii ianuarie.

Potrivit sursei, este posibil ca personalul să fie trimis în Ucraina la mijlocul lunii februarie sau în martie. Primul lot de personal este posibil să fie format din 300 până la 500 de oameni, a adăugat sursa. Nu a fost precizat ce fel de lucrări vor efectua nord-coreenii în Ucraina. Cu toate acestea, reportajul a precizat că este puțin probabil ca aceștia să lupte ca mercenari.

Sursa a citat un acord între Phenian și Moscova care ar conține o clauză care ar proteja nord-coreenii de implicarea în acțiuni militare. Astfel, personalul selectat ar participa probabil la lucrările de reconstrucție și la refacerea clădirilor și drumurilor distruse în timpul războiului.

Moscova a cumpărat muniție de artilerie din Coreea de Nord

Oficialii americani au declarat pentru The New York Times că, pe măsură ce sancțiunile occidentale au redus capacitatea Rusiei de a obține provizii pentru ofensiva sa în curs în Ucraina, Moscova a apelat la Coreea de Nord pentru rachete cu rază scurtă de acțiune și obuze de artilerie, precum și echipament militar suplimentar.

În ciuda faptului că rapoartele desecretizate au furnizat puține detalii despre tipurile de muniții achiziționate de Moscova, experții consideră că nu ar putea fi vorba de arme de înaltă tehnologie, deoarece a fost oprit comerțul internațional din cauza sancțiunilor occidentale, informează i24news.tv.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: