Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau: Bolnavii cronici vor avea acces nelimitat la medicul de familie

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau: Bolnavii cronici vor avea acces nelimitat la medicul de familie

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, astăzi, că bolnavii cronici vor avea acces nelimitat la medicul de familie.

"Ne-am gândit în primul rând la bolnavii cronici în cazul cărora discontinuitatea duce la agravarea bolii. Am ridicat această restricţie, astfel încât bolnavii cronici pot merge fără programare şi peste acel număr de 20 consultări pe zi. Ei beneficiază şi de asistenţă şi de bilete de trimitere şi mai ales, de reţetă. Şi nu intră în calcul pentru limitarea asistenţei medicale", a declarat Ritli.

Ritli Ladislau a menţionat că accesibilitatea la medicul de familie este o preocupare a ministerului şi mai importantă, în condiţiile în care mulţi bolnavi, în special cei cronici, sunt nevoiţi să se înscrie pe liste de aşteptare, drepturile lor nefiind respectate. "Vrem să întărim medicina de primă linie, medicina de familie şi împreună cu Casa Naţională de Asigurări, care s-a dovedit, de data aceasta un partener foarte bun, am îmbunătăţit finanţarea acestui segment. Anul acesta s-au alocat cu 15% mai mulţi bani decât anul precedent şi asta se va reflecta în creşterea valorii punctului pentru persoanele asigurate de la 3 lei la 3,5 lei", a precizat în acest sens ministrul Sănătăţii. CITIŢI ŞI:

  • Durata de internare se reduce. Cât vor mai putea sta români în spitale. LISTA COMPLETA

Ne puteți urmări și pe Google News