Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Muncii vrea câte un DNA mai mic în fiecare minister. Ce propunere are Violeta Alexandru
Ministrul Muncii vrea câte un DNA mai mic în fiecare minister. Ce propunere are Violeta Alexandru

Ministrul Muncii vrea câte un DNA mai mic în fiecare minister. Ce propunere are Violeta Alexandru

Președintele PNL București s-a gândit că Direcția Națională Anticorupție ar putea fi ajutată mai eficient de către fiecare minister în parte.

Soluția propusă de Violeta Alexandru este ca, în fiecare minister, celebrele corpuri de control să fie restructurate și eficientizate la maxim, iar rezultatele anchetelor să fie trimise la DNA, dar și la alte instituții de forță ale Statului Român.

Ministrul Muncii s-a referit și la Corpul de Control din subordine care are rezultatele cele mai bune. ”Avem un cop mic de control. Nu numărul angajaților contează, ci faptul că el nu generează rezultatele preconizate. Eficiența banilor publici nu e chiar punctul central al activității acestor entități de control, cât respectarea legii.

În mod normal te-ai aștepta să aibă o reacție Curtea de Conturi în privința aspectelor sesizate (despre contractul cu firma care asigura liftiera de la Ministerul Muncii), dar și controlul managerial intern. Există mai multe structuri pe lângă ceea ce numiți dumneavoastră corpul de control, care pot atrage atenția. Care pot fi genul de oameni – dar nu sunt – care să se uite la soluții alternative din piață, eficiente.

În administrație nu există această cultură a unei investiții care la început poate părea puțin mai scumpă, dar, făcându-i un calcul al ciclului de viață, să se dovedească mult mai eficientă. Acest gen de mecanisme sunt atributul altor structuri din interiorul entităților, dar ele nu gândesc în această paradigmă”, a spus ministrul Muncii, în cadrul unei dezbateri publice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.