Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Muncii vine cu o veste bună pentru români! Vor fi ajutați de stat. ”Vom reacţiona, nu vom sta pasivi”
Ministrul Muncii vine cu o veste bună pentru români! Vor fi ajutați de stat. ”Vom reacţiona, nu vom sta pasivi”

Ministrul Muncii vine cu o veste bună pentru români! Vor fi ajutați de stat. ”Vom reacţiona, nu vom sta pasivi”

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat vineri că statul își va face datoria dacă prețurile la energie vor crește mai mult. Reprezentanţii guvernului vor proteja consumatorii și vor apela la noi măsuri.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a transmis că dacă vor fi necesare şi în primăvară măsuri care să protejeze consumatorii din cauza creşterii preţurilor la energie, atunci reprezentanţii guvernului nu vor sta pasivi.

”Din păcate, creşterea preţurilor energiei a creat un deranj foarte mare din punct de vedere social. Suntem extrem de atenţi asupra a ceea ce se întâmplă cu preţurile din energie. Fluctuaţia foarte mare de la o lună la alta ne face să acţionăm pas cu pas.

De aceea sunt cele două OUG-uri… şi de aceea vom fi atenţi la ceea ce se întâmplă. Cu siguranţă, dacă va fi nevoie de intervenţia statului după data de 31 martie, cu siguranţă vom reacţiona, nu vom sta pasivi”, a declarat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu prețurile la energie?

Acesta a mai declarat că va exista un ajutor pe măsură pentru consumatorii vulnerabili.

Energie electrică
Sursa: arhiva EVZ

”Eu am o credinţă, cea mai bună protecţie socială este crearea unui loc de muncă. Noi suntem puşi în situaţia în care IMM-urile să îşi apere locurile de muncă, abia după aceea să implementeze măsuri economice, să creeze locuri de muncă. Pas cu pas, reacţie cu reacţie”, a mai precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că, pe modelul Franţei, speră ca de la 1 aprilie să se introducă preţ reglementat la energie, pe o perioadă de un an de zile, ca să asigure un confort pentru iarna viitoare. Aceste măsuri vor ajuta și consumatorii casnici, dar şi IMM-uri. Liderul PSD a precizat că Guvernul este responsabil și trebuie să discute cu Comisia Europeană.

”Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franţa şi a negociat cu Comisia Europeană chiar o depăşire a celor 6 luni cu încă trei luni, au mers la o acoperire de aproape un an de zile. Aici, Guvernul, şi am avut o discuţie cu premierul, trebuie să înceapă discuţiile cu Comisia Euiropeană, pentru că suntem membru UE”, a spus preşedintele PSD.