Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Muncii și ministrul de Externe, chemați la raport în Senat
Ministrul Muncii și ministrul de Externe, chemați la raport în Senat

Ministrul Muncii și ministrul de Externe, chemați la raport în Senat

Miniștrii Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu și ai Muncii, Violeta Alexandru, vor fi chestionați de comisiile de specialitate ale Senatului pe tema muncitorilor plecați la muncă în străinătate.

Conducerea Senatului a decis să-i cheme la audieri pe cei doi miniștri în legătură cu condițiile în care lucrează muncitorii sezonieri. Decizia a fost luată după ce președintele Senatului, Robert Cazanciuc a aflat din presa germană că situația și condițiile de lucru în care muncesc aceștia nu sunt cele mai bune.

Președintele Senatului a precizat că statul român are obligația să negocieze condiții de lucru bune pentru muncitori, pentru a nu le pune viața și sănătatea în pericol. Potrivit spuselor sale, cei doi miniştri, de externe şi al muncii, Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru, trebuie să clarifice toate aceste aspecte și să explice dacă autorităţile române au negociat condiții pentru protecția muncitorilor.

Robert Cazanciuc susține că, în situația în care există, Guvernul trebuie să prezinte opiniei publice acordurile dintre Germania și România pe tema migrației forței de muncă.

Pe de altă parte, președintele Senatului nu exclude să fie înființată o comisie parlamentară de anchetă pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de situația muncitorilor români plecați la muncă în străinătate.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: