Ministrul Justiției, despre întâlnirea cu Duane Butcher: "Pentru mine nu a fost o întâlnire chiar așa de intempestivă! Stabiliserăm întâlnirea cu o zi, două înainte!"

Ministrul Justiției, despre întâlnirea cu Duane Butcher: "Pentru mine nu a fost o întâlnire chiar așa de intempestivă! Stabiliserăm întâlnirea cu o zi, două înainte!"

Ministrul Justiției a precizat pentru EVZ că întâlnirea cu însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, a fost una de "curtoazie, ca la început de an", "foarte cordială". Robert Cazanciuc a refuzat să divulge care au fost temele de discuție.

Surse din sistemul judiciar (în sensul larg al cuvântului) au precizat pentru Evenimentul zilei că întâlnirea dintre însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, ministrul Justiției Robert Cazanciuc și cei doi noi șefi al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea și Gheorghe Muscalu, ar fi avut loc de fapt la sediul Ministerului Justiției. Sursele citate au mai precizat pentru EVZ, cu îngrijorare, că "este prima dată când CSM participă la asemenea întâlniri în siajul ministrului Justiției". Secretomania nu este un semn bun Chestionat, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a negat faptul că întâlnirea ar fi avut loc la sediul Ministerului, dar a refuzat să spună unde a avut loc evenimentul. Ministrul Cazanciuc a recunoscut faptul că avea programată întâlnirea cu reprezentantul Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, făcută "cu o zi două înainte" ca întâlnirea să aibă loc. "Pentru mine nu a fost așa de intempestivă. A fost o întâlnire programată, de curtoazie, așa ca de început de an. Căutam loc în agendă cu o zi-două înainte. Întâlnirea a fost foarte cordială, foarte deschisă și a durat foarte puțin", a spus ministrul Cazanciuc. Oficialul român a refuzat să spună care au fost subiectele discutate. Întrebat dacă e adevărat că reprezentantul Ambasadei a spus că în SUA nimeni nu comentează deciziile Justiției, așa cum a dezvăluit președintele CSM, ministrul Justiției a refuzat să comenteze.

  • Predoiu: "Niciodată ministrul Justiţiei, în mandatul meu nu a fost somat, chemat, invitat, peste noapte, ca urmare a unor derapaje evidente în funcţionalitatea statului de drept"

CSM a fost invitat "în siajul" ministrului Cazanciuc Sursele EVZ au precizat că invitația pentru șefii Consiliului Superior al Magistraturii a fost făcută în chiar ziua întâlnirii, joi 9 ianuarie 2014. De altfel, chiar președintele CSM, judecătorul Adrian Bordea, a catalogat întâlnirea ca fiind "intempestivă". Ceea ce confirmă de fapt că noii lideri ai CSM s-au întâlnit cu reprezentantul Ambasadei SUA la București "în siajul ministrului Justiției".Oare de ce?

  • UPDTE.Preşedintele CSM:Intâlnirea cu reprezentanţii Ambasadei SUA a fost absolut neprogramată. S-a făcut aluzie că în SUA nimeni nu comentează deciziile judecătoreşti

Ne puteți urmări și pe Google News