Ministrul francez al culturii, Roselyne Bachelot, a fost spitalizată cu COVID-19, în timp ce colega sa de la Muncă, Elizabeth Borne, a fost externată după ce a primit tratament câteva zile. Roselyne Bachelot, în vârstă de 74 de ani, va rămâne sub supraveghere medicală câteva zile, dar starea sa este stabilă.
Ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, a fost spitalizată cu COVID-19, în timp ce colega sa de la Muncă, Elizabeth Borne, a fost externată după ce a primit tratament câteva zile, a informat miercuri presa din Hexagon, în contextul escaladării celui de-al treilea val al epidemiei, relatează Agerpres, citând presa internațională.
Ministrul francez al Culturii rămâne sub supraveghere medicală
Ministrul Culturii Roselyne Bachelot, în vârstă de 74 de ani, va rămâne sub supraveghere medicală câteva zile, dar starea sa este stabilă, a relatat postul BFM TV.
Vestea spitalizării ministrului francez a venit în acelaşi timp cu anunţul că Elizabeth Borne, 59 de ani, a fost externată. Elizabeth Borne fusese spitalizată vineri, la opt zile după ce fusese confirmată cu coronavirus.
De la Ministerul Muncii, un purtător de cuvânt a precizat că Elizabeth Borne se simte bine, după ce săptămâna trecută fusese foarte slăbită.
Emmanuel Macron și cel puțin opt membri ai guvernului au contractat deja coronavirusul
De asemenea, preşedintele francez Emmanuel Macron a fost testat pozitiv la coronavirus în decembrie2020 şi a trebuit să se autoizoleze. Lucrurile nu stau mai bine nici în guvernul său. Din ceea ce se cunoaște, cel puţin opt miniştri din guvernul său, printre care titularul Finanţelor, Bruno Le Maire, au contractat coronavirusul în lunile din urmă.
Internarea recentă a celor doi miniştri survine în contextul presiunii puternice la care este supus sistemul medical și spitalicesc din Franţa din cauza afluxului de bolnavi de COVID-19.
Sistemul medical francez este pus la grea încercare. ”Indiferent ce se întâmplă, luna viitoare va fi infernală”
Marţi, în spitalele din Franța erau aproape 27.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 4.634 la terapie intensivă, un record în ultimele patru luni, după ce în noiembrie, în al doilea lockdown, fuseseră aproape 5.000, iar în aprilie 2020 peste 7.000.
”Indiferent ce se întâmplă, luna viitoare va fi infernală. Ne-am izbit de un zid. Măsurile restrictive ar fi trebuit luate mai devreme”, a apreciat profesorul Jean-François Timsit, şeful secţiei de terapie intensivă a spitalului Bichat din Paris.
Franța este foarte afectată de pandemie, iar populația manifestă o anumită oboseală. Parisul, o mare parte a nordului Franţei şi regiunea din jurul Nisei au intrat într-un al treilea lockdown la sfârşitul săptămânii trecute, o măsură prin care guvernul încearcă să încetinească răspândirea virusului.