Evenimentul Zilei > Economie > 800.000 de lei pentru închirierea unui site ce are 14 vizite zilnice și se află pe locul 50.763 în România. Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, are stofă de afacerist
800.000 de lei pentru închirierea unui site ce are 14 vizite zilnice și se află pe locul 50.763 în România. Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, are stofă de afacerist

800.000 de lei pentru închirierea unui site ce are 14 vizite zilnice și se află pe locul 50.763 în România. Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, are stofă de afacerist

Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, a venit cu completări și lămuriri despre cele scrise în declarația de avere, lucruri care l-au adus în atenția Agenției Naționale de Integritate.

Victor Vlad Grigorescu a reușit să obțină aproape 800.000 de lei pe un bun mobil, dar cu puțin timp în urmă el a precizat că nu poate spune care bun i-a adus lui această sumă de bani.

Este vorba de un contract privat” , iar „tranzacția în sine rămâne confidențială”, a spus Victor Vlad Grigorescu.

Parctic, Ministrul a câștigat aproape 800.000 de lei din închirierea unui site. Interesant este că, potrivit urlrom.com, site-ul în cauză se află pe locul 50.763 în România, cu 14 vizite zilnice, și are o valoare estimată de 296 de lei la nivelul anului 2015. Potrivit statsinfinity.com citat deHotNews, domeniul a fost înregistrat pe 27 septembrie 2012 de către Grigorescu.

A fost un proiect care a rezultat din experienta mea indelungata la Bruxelles si din cunoasterea politicilor economice de la nivelul Uniunii Europene. Platforma a fost un model de analiza intalnit in mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de solutii digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene si pentru predictii legate de oportunitati de business pentru actorii implicati in acest domeniu.

Platforma a fost un start-up functional si atractiv pentru care am primit mai multe oferte la momentul respectiv. Am acceptat o oferta de a ceda folosinta acestei platforme timp de un an contra sumei de 792 000 lei, impozabili, care se regaseste in declaratia mea de avere, cu optiunea ca la finalul contractului sa pot dezvolta un proiect de anvergura. O alta tranzactie nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a functionat platforma este inregistrat pe numele meu personal, iar tranzactia a fost facut de asemenea in nume personal, motiv pentru care ea si figureaza ca atare in declaratiile de avere.

Plata a fost declarata si, in consecinta, impozitata in totalitate", a precizat Ministrul Grigorescu, potrivit HotNews.