Când și în ce condiții vor fi redeschise școlile. Ce zice noul ministru al Educației

Când și în ce condiții vor fi redeschise școlile. Ce zice noul ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu a declarat că instituția pe care o conduce își dorește redeschiderea școlilor cât mai devreme posibil, dar o astfel de măsură va fi luată numai după discuții cu Ministerul Sănătății și în funcție de evoluția epidemiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice.

Noul ministru al Educației a mai spus că instituția pe care o conduce își dorește redeschiderea școlilor cât mai devreme posibil, dar o astfel de măsură va fi luată numai după ce vor vedea cum reacţionează alte state.

„Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii în funcţie de evoluţiile epidemiologice. De asemenea, vom lua în considerare şi experienţa şi modul de reacţie al altor state”, a precizat noul mninistru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă ar putea fi posibilă redeschidere a școlilor în 11 ianuarie, ministrul Educației a răspuns: „Data de 11 ianuarie este data programată în structura anului școlar încă de acum câteva luni. Este data planificată pentru reluarea școlii după vacanța de iarnă. Data de 8 februarie este data de începere a semestrului II”.

Prioritatea ministerului Educaţiei sunt grădiniţele şi învăţământul primar

„Din perspectiva Ministerului Educaţiei ne dorim să prioritizăm pe trei paliere:

-grădiniţe şi învăţământ primar;

-elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examenele naţionale;

- elevii din şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a explicat ministrul.

De asemenea, ne vom concentra pe clasa a VIII-a și pe elevii clasei a XII-a, pentru că ei vor susține examene naționale, și nu în ultimul rând e nevoie de prioritizarea școlilor care, să spunem, au avut un acces deficitar la tehnologie și la internet, pentru că sunt câteva sute de mii de copii care în toată această perioadă au putut să facă ceea ce numim învățământ online într-o manieră deficitară – o spun cu toată răspunderea. Când spun că prioritizăm aceste trei categorii – grădiniță, învățământ primar, clasa a VIII-a, XII-a și școlile defavorizate, să le spunem în așa fel – mă refer nu numai la urgența deschiderii acestor școli, ci mă refer și la nevoie de acțiuni remediale, pentru a compensa cât se poate de mult, din timp, pierderile aferente aceste perioade”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.