Ministrul Educaţiei a declarat pentru hotnews.ro că este vorba de „un studiu pe care l-am făcut la Institutul Hoover, un stagiu de pregătire, şi o să vă dau toate detaliile de marţi încolo”. Institutul Hoover este dedicat cercetării în domeniile politicii interne şi relaţiilor intrenaţionale.
Explicația ministrului nu stă în picioare, iar scandalul falsului în CV ia amploare. Reprezentanții Institutului Hoover susțin că nu țin cursuri. "Institutul Hoover nu susţine cursuri, aşa că această persoană despre care ne-aţi scris nu ar fi putut studia aici, cel mult poate a vizitat Institutul în altă calitate", este poziția oficială a institutului, citată de realitatea.net.
Corina Dumitrescu, propunerea pentru ministerul Educaţiei, a menţionat în CV-ul oficial postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii că, în 1996, a studiat la „Universitatea Standford, California”, scriind greşit numele universităţii. Corina Dumitrescu a precizat ca domeniul studiat a fost drept internaţional.
Ministrul propus al Educaţiei nu a menţionat durata exactă a studiilor şi nu a precizat dacă a fost vorba de un schimb de experienţă sau dacă a participat la un simplu seminar.
Oficialii Universităţii Stanford au mai precizat că există multe programe în cadrul instituţiei pentru care nu se acordă diplome.
În CV-ul Corinei Dumitrescu apar mai multe greşeli gramaticale şi de scriere. Astfel, ministrul scrie că are o diplomă de bacalaureat – secţia reală-, iar la capitolul "alte aptitudini şi competenţe", aceasta mentionează "înnotul, baschetul şi tenisul de masă".
CV-ul ministrului, luat la puricat de CSM
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat vineri că "efectuează verificări în vederea stabilirii condițiilor în care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vădite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societății civile, precum și a persoanelor care se fac răspunzătoare de neîndeplinirea obligației de a verifica acuratețea documentului anterior postării sale pe site".
Și Victor Ponta a declarat că ministrul Educației trebuie „să lămurească lucrurile cât mai rapid”. "Am văzut informația, am discutat cu domnia sa și trebuie să lămurească lucrurile cât mai rapid pentru că nu este normală situația sa. Are obligația să lămurească lucrurile, să explice și să spună cum stau lucrurile cu adevărat", a declarat Ponta.