Platformele dedicate examenelor online ar putea fi achiziționate prin PNNR
- Radu Balaj
- 9 martie 2021, 06:38
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că din fondurile europene alocate prin PNRR ar putea fi achiziționate platforme dedicate învățământului online. ”În momentul de față negociem repartiția fondurilor” pentru ”digitalizarea educației”, a spus Sorin Câmpeanu.
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, luni, din fondurile europene alocate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar putea fi achiziţionate platforme dedicate învăţământului online, care să includă şi evaluarea online a elevilor, relatează Agerpres .
Ministrul Educației nu știe să existe platforme specializate pentru evaluarea online
Sorin Câmpeanu a declarat, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, că universităţi din întreaga lume utilizează de mai mulţi ani platforme specializate pentru evaluarea online, care pot să asigure securitatea examinării, dar că nu ştie ca în România să existe astfel de platforme.
"În momentul de faţă negociem repartiţia fondurilor din PNRR. O sumă importantă pe care o avem în vedere din aceste fonduri care constituie o oportunitate extraordinară, este dedicată digitalizării educaţiei. În această componentă masivă de digitalizare a educaţiei există şi această solicitare de sprijin pentru achiziţia de platforme dedicate învăţământului online, pentru că după ce vom fi încheiat această perioadă de criză, cu siguranţă lucrurile vor merge mult mai mult decât acum către predarea online", a precizat ministrul Educaţiei.
Nu există alternativă viabilă pentru elevi între școala online sau cea clasică, observă Sorin Câmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a adăugat faptul că în acest moment nu se poate pune problema ca elevii să aleagă dacă să facă şcoală online sau cu prezenţă fizică, pentru că profesorii nu sunt pregătiţi şi nici infrastructura digitală nu este pusă la punct.
Școlile din România s-au redeschis la 8 februarie 2021, autoritățile române încercând să salveze anul școlar de la o compromitere completă. Numărul infectărilor a crescut însă în țară în curând, iar fie și parțial explozia de cazuri este pusă pe seamă redeschiderii școlilor. De asemenea, normele și procedurile de prevenție și combatere a COVID-19 a fost transmisă către unitățile de învățământ de către Ministerul Sănătății cu o întâlnire de 10 zile. În paralel, orașul Timișoara a intrat în carantină cu o rată de infectare de peste 7 la miade locuitori.