„Intenţionez să las un proiect de buget prin care, pentru anumite proiecte foarte mari – Festivalul de la Sibiu, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Festivalul Enescu, Bienala de la Veneţia -, să reuşim să facem ceea ce se numeşte credite de angajament, în aşa fel încât, în următorii trei ani, aceste proiecte să ştie pe ce resursă financiară se pot baza din punctul de vedere al ministerului. Şi, pe de altă parte, să angajăm o colaborare cu AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional – n.r.) în aşa fel încât subvenţia AFCN şi aceea a ministerului să fie complementare. Să înţeleagă toată lumea la ce concursuri se supun pentru a obţine bani de la Ministerul Culturii, de la nivel central, şi de la AFCN", a afirmat ministrul Culturii.
Șuteu a susţinut că vrea să încerce aprobarea Strategiei sectoriale pentru cultură în acest mandat. "Voi încerca să o aprob încă în acest mandat. Este vorba despre faptul că, atâta vreme cât încă nu există nişte obiective stabilite clar, linii vizionare, e foarte dificil în cultură să stabileşti un plan operaţional. Deci este o strategie care îţi fixează obiective de scurt şi lung termen, delimitează domeniile pe care lucrează cultura şi clarifică pentru oricine de ce anumite domenii trebuie susţinute", a explicat Corina Şuteu.
În bilanţul realizărilor Ministerului Culturii, ea a amintit ameliorarea Legii cinematografiei, finalizarea dosarului pentru înscrierea Roşiei Montane în patrimoniul mondial UNESCO, noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, aprobarea prin HG a Tezelor Codului Patrimoniului, finanţarea Programului Limes, OUG nr. 48/2016 privind instituţiile de spectacole, elaborarea Cărţii albe a sectoarelor culturale şi creative de către Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, realizarea unui nou website al ministerului.
În privinţa colaborării internaţionale, Corina Şuteu a menţionat că în mandatul său a fost reformulat protocolul de colaborare instituţională între Ministerul Culturii, MAE şi ICR şi a rolului comisarului drept comisar independent pentru Bienala de la Veneţia, că a fost organizat concursul de proiecte pentru participarea României la ediţia 2017 a acestui eveniment, a fost finalizată competiţia Capitală Europeană 2021, a fost conceput, semnat şi organizat un amplu program bilateral de prezentare internaţională a culturii române – Sezonul România-Franţa (1 decembrie 2018 – 30 iunie 2019).