Măsurile de relaxare adoptate după ieșirea din starea de urgență nu vizează și teatrele. Acestea rămân închise până la noi ordine, iar Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, este contestat din cauza acestei situații. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, i-a reproșat lui Gheorghiu că nu s-a zbătut pentru ca actorii să-și reia activitatea.

Într-un mesaj publicat pe contul de Facebook, Firea dă exemple ale domeniilor care au revenit la normal după ieșirea din starea de urgență.

„Ministrul tineretului si sportului s-a zbatut sa-si convinga colegii de partid si de guvern sa se redeschida, in conditii de pandemie, activitatile sportive, salile de fitness (fara dus), piscinele etc. Baietii destepti si-au convins prietenii de la putere sa redeschida cazinourile, jocurile de noroc, salile de jocuri mecanice, pacanelele.. mai popular.

Iar ministrul culturii – caz unic pe mapamond -tipa de doua zile pe toate ecranele sa fie mentinute teatrele inchise, ferecate. Se pare ca au uns in fruntea Culturii un inamic al actorilor, regizorilor, dramaturgilor, iubitorilor de teatru”, a scris Gabriela Firea, care mai reproșează faptul că Bogdan Gheorghiu a finanțat spectacole fără valoare culturală.

Un ins care a sponsorizat cu sute de mii de euro niste spectacole grotesti. O putere sensibila la cazinouri, piscine si pacanele. Insensibila la cultura si religie.

Caci, nici pentru biserici nu are cine pleda cu succes!

Vai de noi!”, este mesajul transmis de Firea.

„Ministerul Culturii lucrează la propunerea pentru reluarea producțiilor de spectacol și concerte în spații închise. Deocamdată, discutăm cu Ministerul Sănătății să se permită reluarea repetițiilor, iar cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență am intrat în dialog pentru a actualiza calendarul reluării activității cu publicul, chiar și în spații închise”, spunea ministrul la începutul acestei luni.

„Este un timp îndelungat, de două ore, aproximativ, cât durează un spectacol sau un film, comparativ, pentru că mulți fac această comparație, cu un supermarket unde două persoane nu împart același spațiu pentru un timp îndelungat. De aceea, epidemiologii sunt reticenți în a permite reluarea spectacolelor sau permiterea reluării proiecțiilor cinematografice în spații închise”, mai preciza Gheorghiu.

Ministrul Culturii despre reluarea spectacolele în sală: „Mai devreme nu se poate”

Jaf pe banii publici la Ministerul Culturii: Coafeze și milițieni cu salarii incredibile