Neavând alt contact la îndemână, i-am cerut ministrului Mihnea Motoc, încă de sâmbătă, pe adresa Serviciului de presă al Ministerului Apărării Naționale, un punct de vedere. Pe care l-am primit abia luni. Înainte de a primi precizările ministrului, Asociația de propretari a imobilului cu pricina ne-a trimis la redacție dovada că ieri dimineață datoriile acumulate pentru întreținerea locuinței au fost achitate și chiar ne-a mulțumit .

Redăm integral răspunsul ministrului Apărării:

Stimate domnule Pena,

Chestiunea legată de plata restantă a obligaţiilor de întreţinere la apartamentul proprietatea mea, aflat de mai multă vreme în închiriere, din str. Sirenelor, mă priveşte exclusiv şi nu are vreun raport cu Ministerul pe care îl conduc în prezent. Ca atare, solicitarea Dumneavoastră, în opinia mea, nu se încadrează în rigorile Legii 544/2001, dar o tratez cu toată seriozitatea. În spirit de transparenţă şi corectitudine, mă grăbesc să răspund întrebării pe care miaţi adresat-o şi care a ajuns în căsuţa mea de poştă electronică sâmbăta ce a trecut.O fac şi din aprecierea pe care mă voi strădui să o menţin faţă de reperul pe care Evenimentul zilei îl reprezintă pentru presa română şi pentru mine.

Daca aş fi avut posibilitatea efectivă de a face precizările cuvenite înainte de apariţia articolului Dumneavoastră, s-ar fi putut constata, pe de o parte, că debitul în cauză a fost în întregime stins prin plata efectuată de chiriaş (Ordinul de plată nr. 53 emis pentru Alpha Bank România S.A.) şi că intenţia de reglementare a obligaţiilor fusese comunicată de chiriaş Asociaţiei de Proprietari cu ceva timp în urmă, iar pe de alta, că problema fusese generată de întârzierea chiriaşului şi nu era, potrivit reglementărilor, în sarcina mea (ceea ce face cel puţin ciudată etalarea elementelor din declaraţia mea de avere, lucru care nu mă deranjează). Desigur, sunt decis ca de acum încolo să urmăresc cu mai multă diligenţă orice chestiune chiar şi indirect legată de mine.

Aş aprecia prin urmare, dacă precizările de mai sus şi-ar găsi şi ele loc în paginile Evenimentului, întru corectarea imaginii distorsionate din materialul apărut sâmbătă (când abia plecase e-mail-ul dumneavoastră, ajuns ulterior, indirect, la mine, oricum mult în termenul de răspuns prevăzut de reglementările invocate).

Închei, în speranţa că vom avea ocazia în viitor să interacţionăm pe teme de substanţă.

Cu gânduri bune, Mihnea Motoc