Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Agriculturii: Multe produse din străinătate otrăvesc populaţia!
Ministrul Agriculturii: Multe produse din străinătate otrăvesc populaţia!

Ministrul Agriculturii: Multe produse din străinătate otrăvesc populaţia!

Multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt din segmentul cel mai ieftin.

Astfel, populaţia este otrăvită şi producătorul român omorât, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, cu prilejul vizitei la "Târgul de Crăciun", potrivit Agerpres

"Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele româneşti, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecţie corespunzătoare producătorului şi consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin şi efectiv otrăvim populaţia şi omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să îşi apere şi producătorul şi consumatorul. Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum şi eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse româneşti", a spus Achim Irimescu. 

Ministrul Agriculturii a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din ''gama de jos" care ajung pe piaţa românească sunt utilizate pesticide interzise pe piaţa europeană.