Ministrul Adrian Veștea, optimist că PNL poate ajunge pe primul loc după alegerile locale

Ministrul Adrian Veștea, optimist că PNL poate ajunge pe primul loc după alegerile locale Sursa foto: Adrian Veștea/ Facebook

Potrivit ultimului sondaj INSCOP, efectuat în luna aprilie, se observă o creștere semnificativă a încrederii în PNL. În această situație, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a exprimat optimismul său în privința șanselor partidului de a obține prima poziție în urma alegerilor locale.

Acesta a afirmat că avea astfel de așteptări, argumentând că PNL a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile locale din 2020. De asemenea, a subliniat că partidul liberal va continua să identifice cei mai buni candidați pentru alegerile locale viitoare.

Adrian Veștea, încrezător că PNL va ajunge pe prima poziție la alegeri

„Eu am în continuare optimismul ca PNL poate ajunge, în urma alegrilor locale, chiar pe primul loc, exact cum a fost și anul 2020, chiar dacă în unele situații au mai existat migrări ale primarilor”, a spus ministrul Dezvoltării.

Adrian Veștea afirmă că, potrivit noului sondaj INSCOP, procentele s-au stabilizat și chiar înregistrează o creștere.

Ne puteți urmări și pe Google News

El asigură că, având experiența de a fi prezent în treizeci și cinci de județe, se poate observa diferența între comunitățile conduse de primari liberali, ceea ce va contribui la o creștere și în viitor.

Conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro în luna aprilie, PSD se află la 28,4% în intențiile de vot pentru alegerile consiliilor locale, în timp ce PNL este creditat cu 26,7%, iar AUR cu 14,4%.

PNL

Sursa foto: LCVA | Dreamstime.com

Datele arată o scădere de peste două procente pentru PSD, o creștere de peste un procent pentru PNL și o scădere de trei procente pentru AUR, comparativ cu sondajul din luna martie.

Ministrul Dezvoltării spune că e mai bine ca PSD și PNL să meargă separat la alegeri

Adrian Veștea menționează că observă începutul unor atacuri asupra liderilor locali, dar apreciază decizia de a merge separat, deoarece fiecare partid are o identitate și un electorat distinct.

Această abordare, susține ministrul, permite candidaților să prezinte propriile proiecte și să pună în aplicare inițiativele dorite la nivelul comunităților respective.

AEP a făcut recensământul alegătorilor

Sursa foto: Dreamstime.com

„Cred că ar fi fost o nedreptate pentru anumiți primari, în situația în care nu  i-am fi lăsat să candideze.

Până la urmă, procesul electoral este o competiție, este o competiție în care fiecare dintre candidați trebuie să-și prezinte obiectivele, programul pe care dorește să-l implementeze în perioada următoare, iar în felul acesta dăm mai multe oportunități electoratului de a se prezenta la vot”, a mai completat Adrian Veștea.