Ministerul Justiției, decizie cu privire la ocuparea funcției de prim-adjunct PÎCCJ
- Antonia Hendrik
- 7 noiembrie 2024, 15:21
Ministerul Justiției a publicat interviul cu procedura de selecție în vederea formulării către Președinția României a propunerii de numire pentru ocuparea funcției de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
Ministerul Justiției, decizie cu privire la ocuparea funcției de prim-adjunct PÎCCJ
În acest context, Ministerul Justiției a anunțat joi, 7 noiembrie, rezultatul selecției unui procuror pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Ministerul Justiției a anunțat încă de miercuri interviul pentru funcția vacantă. Mai trebuie subliniat faptul că interviul s-a desfășurat în fața comisiei de interviu constituită din reprezentanții Ministerului Justiției, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii și Academiei de Studii Economice şi compusă din ministrul Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi, de asemenea, un psiholog.
Interviul din cadrul procedurii de selecție
Video cu interviul din cadrul procedurii de selecție a procurorilor în vederea formulării către Președinția României a propunerii de numire pentru ocuparea funcției de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
Ministerul Justiției l-a propus pe Ionuț Ciprian Spiridon
În urma analizei candidaturii, ministrul justiției l-a selectat și propus pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ pe domnul Ionuț – Ciprian Spiridon, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, în prezent, delegat în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Procedura de numire pe funcția menționată este prevăzută de art. 144 alin. (1) din Legea nr. 303/2022:
„Sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în același mod”, potrivit just.ro.