Ministerul Finanțelor a primit cea de-a treia tranșă din PNRR. Suma se ridică la valoarea de 521 de milioane de lei

Sursa foto: gov.ro

Ministerul Finanțelor a primit a treia tranșă de bani din Programul Național de Redresare și Reziliență. Instituția condusă de Adrian Câciu a transmis că România a primit 42% din suma alocată de Comisia Europeană.

Ministerul Finanțelor a transmis că miercuri, 11 ianuarie, au intrat în conturile instituției cea de-a treia tranșă de bani din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba de 521 de milioane de lei. Țara noastră a primit acești bani pentru că a îndeplinit obiectivul de a conecta 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. De asemenea, țara noastră a reușit să reîntregească sumele cheltuite în trimestrul IV al anului 2022, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat că România a primit 42% din suma totală alocată pentru țara noastră. „O veste îmbucurătoare la început de an! Este cea mai mare sumă primită până acum și adăugând și primele două tranșe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic”.

Care este beneficiul conectării celor 600 de mii de case de marcat

Faptul că autoritățile române au reușit să conecteze cele 600 de mii de case de marcat a ajutat mediul de afaceri. Firmele care au făcut parte din acest program au posibilitatea de a-și deduce din impozitul pe venit/profit cheltuielile legate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri). Datele publicate de ANAF arată că valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), ajunge la valoarea de 338 de milioane de la la sfârșitul anului 2022, informează Mediafax.

România a primit prima tranșă de bani de la Comisia Europeană la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. Prima sumă primită de țara noastră din PNRR a fost de 2,6 miliarde de euro și a fost utilizată pentru acoperirea prefinanțării la contribuția financiară. Cea de-a doua cerere făcută de Guvern către CE a fost de 3,2 miliarde de euro. România beneficiază de o alocare financiară de 29,18 miliarde euro pentru implementarea PNRR.