Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă MINI VACANȚĂ pentru bugetari. Viorica Dăncilă a anunțat ZILELE LIBERE din AUGUST
O nouă MINI VACANȚĂ pentru bugetari. Viorica Dăncilă a anunțat ZILELE LIBERE din AUGUST

O nouă MINI VACANȚĂ pentru bugetari. Viorica Dăncilă a anunțat ZILELE LIBERE din AUGUST

Premierul Viorica Dăncilă a dezvăluit că Guvernul a decis ca zilele de 16 și 17 august să fie declarate nelucrătoare. Astfel, angajații din sectorul public vor avea „o mică vacanță” de Sfânta Maria.

”Avem o veste bună pentru angajații din sectorul public. Vor avea o mică vacanță în a doua parte a lunii august pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca și 16 și 17 august să fie zile nelucrătoare pentru a oferi astfel românilor câteva zile de odihnă”, a anunțat la începutul ședinței de Guvern premieruol Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că fac excepție locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum și magistrații și personalul din instanțele judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 16 și 17 august, dar și participanții la aceste procese.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 și 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august.