Evenimentul ZileiActualitateMinerii care nu și-au primit banii de două luni și vor să intre în greva foamei, trimiși la sparanghel în Germania

Minerii care nu și-au primit banii de două luni și vor să intre în greva foamei, trimiși la sparanghel în Germania

Minerii care nu și-au primit banii de două luni și vor să intre în greva foamei, trimiși la sparanghel în Germania
Minerii care protestează de cinci zile și amenință cu greva foamei ar fi fost sfătuiți de directorul minei să plece la cules de sparanghel.

Minerii care sunt nemulțumiți din cauza banilor și au intrat în greva foamei, sfătuiți să se ducă la cules sparanghel. Este vorba despre 160 de ortaci de la exploatările de uraniu Crucea şi Botuşanu. Care amenință că intră în greva foamei de cinci zile și cer să le fie plătite drepturile salariale. Pe care nu le-au mai primit de două luni.

Minerii nu și-au primit banii de două luni și amenință că intră în greva foamei. Întâlnire cu George Simion, liderul AUR

Se pare că minerii de la Crucea au fost sfătuiți de directorul minei să plece la cules de sparanghel. Dacă nu le convine situația actuală. Minerii au fost vizitați și de deputatul George Simion, liderul AUR: „Cer urgent deblocarea drepturilor pentru minerii de la Crucea (Succeava), sunt singurul oficial care a vorbit cu ei în cele patru zile de când sunt blocați în subteran”. A scris Simion pe contul de Facebook. Pe rețeaua de socializare, parlamentarul a posta și un filmuleț în care vorbește despre problemele de la mina Crucea.

Minerii se duc să culeagă sparanghel ca să se descurce cu banii

„Să ne dea toate drepturile noastre pe care le avem în contractul colectiv de muncă. Noi nu cerem nimic altceva, decât drepturile noastre pentru care ne-am înțeles”. Au cerut minerii nemulțumiți, care au declanșat mișcarea de protest. „Aici este uraniu destul”, au afirmat oamenii. Care s-au plâns că directorul le-a spus să se ducă să culeagă sparanghel în Germania. Dacă nu le convine situația. „Oamenii ăștia nu se pot descurca cu banii.

Atunci când au concediu se duc să muncească. Să culeagă sparanghel în Germania, ca să facă față. Câștigă 2.500 de lei pe lună. Unii se duc la schi în vacanță. Ei se duc să muncească la sparanghel.

Toți oamenii de aici au copii acasă. Au familii, trebuie să se împrumute de bani”. A spus George Simion, liderul AUR.


Accesează: