Milioane de navetiști obligați să meargă pe jos. Ce s-a întâmplat cu trenurile

Milioane de navetiști obligați să meargă pe jos. Ce s-a întâmplat cu trenurile

Milioane de indieni sunt nevoiți să meargă pe jos, uneori și sute de kilometri, în plină pandemie de coronavirus, deoarece trenurile au fost transformate în spitale. Pentru prima oară în 167 de ani, guvernul indian a decis să suspende transportul de călători pe calea ferată.

Trenurile de călători au fost blocate de Guvernul indian, fiind transformate în spitale  pentru persoanele bolnave de Covid-19. Restricția ordonată de premierul indian urmează să fie ridicată pe 14 aprilie.

Compania de transport pe calea ferată din India este a patra din lume ca mărime și pune în circulație peste 20.000 de trenuri cu pasageri zilnic, deservind peste 7.000 de gări de pe întreg teritoriul indian. Cele 20.000 de garnituri de tren au fost transformate în saloane de izolare pentru pacienţii COVID-19, după ce premierul Narendra Modi a ordonat, pe 24 martie, carantinarea totală a Indiei, timp de trei săptămâni, pentru a opri pandemia de coronavirus.

După suspendarea trenurilor de călători, milioane de indieni s-au văzut nevoiți să meargă pe jos ca să revină de la locurile de muncă, în orașele în care locuiesc. Situația este cu atât mai dificilă cu cât mare parte dintre oameni au rămas fără locuri de muncă şi fără mijloace de transport, din cauza restricţiilor antiepidemice. Unii muncitori au de mers sute de kilometri până acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în dimineața de 12 aprilie, 8.504 de persoane de pe teritoriul Indiei erau infectate cu noul coronavirus, iar dintre aceștia, 289 au murit.