Milenialii vor deveni „cea mai bogată generație” din toate timpurile

Milenialii vor deveni „cea mai bogată generație” din toate timpurile Creditele se acordă persoanelor cu vârsta maximă de 45 de ani. Sursă foto: dreamstime.com

Potrivit unui studiu, milenialii vor deveni „cea mai bogată generație” din toate timpurile. Generația ar putea moșteni în următorii 20 de ani proprietăți și bunuri în valoare de trilioane.

Milenialii ar putea deveni cea mai bogată generație din toate timpurile, potrivit unui raport realizat de compania imobiliară Knight Frank.

Milenialii vor moșteni averi uriașe

Potrivit unui studiu, generația milenialilor urmează să devină "cea mai bogată din istorie", imediat după ce cele trei generații anterioare care dețin "averi uriașe" în domeniul imobiliar vor muri, conform Euronews. Un nou raport arată că în următoarele două decenii va avea loc un "transfer masiv de bogăție și active", făcând din milenialii născuți între 1980 și 1994 "cea mai bogată generație" din toate timpurile.

Când se va întâmpla acest lucru

Conform unui studiu realizat de Knight Frank, atunci când generația tăcută (născută între 1925 și 1945), baby-boomerii (1946-1964) și cea mai vârstnică parte a generației X (1965-1979) vor muri, se vor elibera 2,5 trilioane de lire sterline din averea ținută în casele lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raportul anual al agențiilor imobiliare indică faptul că transferul acestei averi către tinerii din generația milenialilor va aduce apariția unor noi tendințe în ceea ce privește achiziționarea proprietăților.

Cum arată viitorul generației milenialii

Milenialii se vor îndrepta către locuințe mai prietenoase cu mediul, vor opta pentru achiziționarea de bunuri mai ecologice și vor realiza investiții mai durabile. Liam Bailey, director global de cercetare la Knight Frank, a afirmat:

„Implicațiile pentru managerii de investiții și consilierii financiari, sau pentru oricine altcineva care lucrează cu aceste noi generații care vor deveni mai bogate, vor fi destul de semnificative." Conform unei analize efectuate cu un an în urmă de către Savills, persoanele cu vârsta peste 65 de ani au alocate 2.588 de miliarde de lire sterline în proprietăți imobiliare - 2.183 de miliarde de lire sterline în proprietăți rezidențiale și 405 miliarde de lire sterline în chirii - și doar 147 demiliarde de lire sterline în datorii ipotecare.

Studenti

Studenti, tineri, facultate. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

O moștenire ar putea fi suficientă pentru a amortiza șocurile economice în curs?

Deși posibilitatea unei moșteniri ar putea aduce un impuls financiar pentru mileniali, realitatea actuală este mult mai întunecată. Această generație a fost deja afectată de o serie de șocuri, inclusiv Brexit-ul, pandemia, creșterea costurilor de trai, conflictul dintre Rusia și Ucraina și criza energetică rezultată. În plus, recentele evenimente precum războiul din Israel și atacurile din Marea Roșie au contribuit și ele la sporirea incertitudinii economice și geopolitice.

Unii dintre factorii menționați anterior au contribuit, de asemenea, la creșterea inflației. Inflația din Marea Britanie ajungând la un vârf de 11,1% în octombrie 2022, cel mai mare nivel în ultimii 41 de ani. Deși s-a redus semnificativ de atunci, coborând la 4% în ianuarie 2024, aceasta rămâne încă de două ori mai mare decât ținta de 2% a Băncii Angliei.

Ca urmare, dobânzile au crescut, deoarece Banca Angliei încearcă să controleze inflația. Ratele ipotecare, de asemenea, au înregistrat o creștere. Costul proprietăților a făcut ca mulți mileniali să constate că nu își permit să își cumpere o casă în prezent.

Criza costului vieții a dus la situația în care mulți mileniali spun că trăiesc de la o lună la alta din salariile lor și nu își permit să economisească sau să contribuie semnificativ la conturile lor de economii sau de pensii. Aceasta contrazice imaginea stereotipă a milenialului obișnuit care ar cheltui banii pe cafea scumpă și alte luxuri.

Potrivit raportului de audit intergenerațional al Fundației Resolution din 2023: "Milenialii născuți la sfârșitul anilor 1980 au câștigat, în medie, cu 8% mai puțin la vârsta de 30 de ani decât omologii lor din generația X la aceeași vârstă".