Un parlamentar, logodit cu o tânără de doar 15 ani. Nimeni nu l-a arestat

Cuplu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un parlamentar danez a fost dat afară din Parlament după ce s-a aflat că s-a logodit cu o tânără de doar 15 ani. Cu toate astea, poliția nu l-a arestat, așa cum ar fi fost normal.

Un parlamentar danez, Mike Fonseca, în vârstă de 28 de ani, a fost dat afară din partid pentru că s-a logodit cu o tânără de doar 15 ani. Relația lor ar fi început când fata era în clasa a VIII-a. El a recunoscut că iubita sa este minoră. Cu toate acestea, politicianul nu consideră că vârsta este o problemă și a spus că o iubește foarte mult.

Mike Fonseca, dat afară din Parlament

Fonseca a fost dat afară din Parlament și nu a mai fost acceptat de alte partide. Ceilalți politicieni au spus că nu vor să se asocieze cu un bărbat care are o relație cu o minoră. Cu toate astea, el a revenit în Parlament, dar din postura de independent.

Un parlamentar, logodit cu o tânără de doar 15 ani. Nimeni nu l-a arestat. Sursa foto Facebook

Parlamentarul a mai spus că orice fată de 15 are are dreptul să aibă o relație cu cine dorește și că iubirea este oarbă. În Danemarca, vârsta de consimțământ este de 15 ani, potrivit Mediafax.

Cine este Mike Fonseca

Mike Villa Fonseca este un politician și infirmier danez care a ocupat funcția de membru al Folketing din partea Moderaților din 2022 până în 2023, unde a devenit independent din cauza încălcării regulilor Moderaților cu privire la parteneri sexuali sub vârsta de 18 ani, având o prietenă de 15 an.

Un parlamentar, logodit cu o tânără de doar 15 ani. Nimeni nu l-a arestat. Sursa foto Facebook

Fonseca a absolvit Professionshøjskolen Absalon ca asistentă medicală în 2020. De atunci, a lucrat la Køge Sygehus. El a lucrat, de asemenea, ca pompier cu jumătate de normă. La alegerile generale daneze din 2022, politicianul a fost ales după ce a primit 505 voturi personale.

La ce vârstă te poți căsători în Danemarca

În Marea Britanie, copiii care au împlinit 16 ani se pot căsători, doar cu consimțământul părinților. În 2016 a existat un proiect de lege pentru ca 18 ani să fie vârstă minimă pentru căsătorii și parteneriate civile, însă el a fost abandonat.

În Belgia, instanțele acordă dispensă de vârstă, doar pentru motive temeinice şi numai cu consimțământul părinților. În Franţa, derogarea de la vârsta matrimonială de 18 ani poate fi făcută, pentru motive temeinice, doar dacă se obține o dispensă de la procurorul Republicii şi dacă există consimțământul părinților sau al celorlalte rude ale copilului. Pentru prevenirea unei căsătorii forțate, minorul e audiat, „fără ca părinţii lui, reprezentantului său legal sau viitorul său soț să fie de faţă”. ● În Italia, conform Codului Civil, motivele pentru care unui minor i se recunoaşte capacitatea de a se căsători la 16 ani trebuie să fie nu doar temeinice, ci şi „supuse unei verificări obiective”.

În Danemarca, din 2017, vârsta matrimonială e de 18 ani. În mod excepțional, Comisia Naţională de Apel pentru Probleme Sociale (Ankestyrelsen) poate valida o căsătorie, în circumstanțe speciale şi dacă există motive imperioase.