De sunetele pe care nimeni până acum nu le-a putut explica. Presa internaţională preciza încă din 2011 că, având în vedere că frecvenţa şi intensitatea lor creşte, “oamenii se întreabă dacă vine Sfârşitul Lumii”.

Murmure bizare

Ciudate, asemănătoare cu nişte tunete care ar avea loc în cer, deşi acesta este senin, neexistând riscul unor fenomene meteorologice extreme. Mii de oameni din întreaga lume le-au ascultat cu mirare şi cu teamă, presa precizând că este “ceva ce pare a aduce cu nişte bum-uri explozive, murmure bizare şi gemete dureroase”.

Este vorba despre un fenomen straniu, care în ultima vreme a creat controverse, ideea centrală fiind că “Sfârşitul lumii se apropie”. Utilizatorii de internet din întreaga lume chiar au postat înregistrări cu sunetele considerate înspăimântătoare, venite din cer. Cei care încercă să le desluşească avansează diverse teorii. Unii spun că ar fi vorba despre motoarele unor OZN-uri, alţii le numesc pur şi simplu zgomotele Apocalipsei.

Au continuat

Zgomotele au fost auzite în diverse regiuni ale globului şi au continuat. La Budapesta, spre exemplu, martorii au filmat, pentru a avea dovada, deoarece pe cerul senin nu era nici urmă de avion. O înregistrare provine din provincia canadiană Alberta, unde câţiva pădurari s- au simţit “ca într-un film de Hitchcock”, după cum a notat presa locală. Zgomotul a fost înregistrat şi postat pe Internet. Clipurile, care circulă intens pe reţelele de socializare, au trezit uimirea oamenilor din întreaga lume. Specialiştii precizează că, în toate videoclipurile postate, provenind din diverse locuri ale lumii, sunetele sunt asemănătoare, “ceea ce înseamnă că au la bază acelaşi fenomen”.

Miezul de fier

În Mexic s-au auzit de asemenea, la un moment dat, sunete care, conform presei, “i- au speriat pe oameni, parcă era un fel de invazie a roboţilor , ori a extratereştrilor”. “Care este sursa sunetelor?”, se întreabă oamenii din întreaga lume. S-a încercat o explicaţie iniţială şi anume că ceea ce se întâmplă cu adevărat este faptul că miezul de fier lichid al Pământului se roteşte într-un ritm diferit faţă de rotaţia planetei, iar această “alunecare” cauzează o migraţie a câmpului magnetic al Pământului.

Ca urmare, “tunetele din cer” ar fi oscilaţiile din interiorul Terrei, care traversează straturile pământului, de la miez până la suprafaţă, iar cerul se comportă asemenea unui dispozitiv sonor ce captează şi măreşte frecvenţele electrice şi sonice, primite din miezul planetei. Majoritatea oamenilor de ştiinţă care analizează sunetele au subliniat că acestea nu au fost produse de mişcări tectonice, iar “o explicaţie clară a zgomotelor nu a fost deocamdată găsită”.