Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova, merge în vizită la Washington

Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova, merge în vizită la Washington Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova. Sursa Foto -Facebook

Mihai Popșoi, vicepremier în Republica Moldova, dar și ministru de Externe, va merge în vizită, la Washington, în perioada 18 - 20 aprilie. Demnitarul va participa la reuniunea Dialogului Strategic Republica Moldova - Statele Unite ale Americii (SUA).

Agenda vizitei va cuprinde și participarea la Convenția Moldo-Americană. „La Washington voi avea o serie de întrevederi cu oficiali americani printre care secretarul de stat adjunct al SUA pentru management și resurse, Richard Verma, asistentul special al Președintelui Biden, Michael Carpenter, co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K Ross”, a anunțat Mihai Popșoi.

Ministrul de Externe din Republica Moldova merge în vizită la Washington

Pe de altă parte, vicepremierul va susține o lecție publică la Georgetown University, unde va discuta despre agenda de reforme a Guvernului de la Chișinău, consecințele războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra regiunii, precum și progresele în parcursul de aderare la Uniunea Europeană (UE).

În altă ordine de idei, Galina Dodon, fosta primă doamnă a Republicii Moldova, a pierdut procesul în care l-a acuzat pe Mihai Popșoi, actualul ministru de Externe, de defăimare. Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins cererea de chemare în judecată depusă încă în august 2019 de soția fostului președinte Igor Dodon, împotriva lui Mihail Popșoi, potrivit anticoruptie.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia a fost pronunțată pe 9 aprilie de judecătoarea Veronica Jomiru-Niculiță. Galina Dodon a solicitat instanței să constate drept defăimătoare unele declarații ale lui MihaiPopșoi, și anume că pe numele său ar fi fost deschise dosare penale.

Galina Dodon l-a dat în judecată pe Mihai Popșoi în 2019, după ce acesta a declarat public că soţia şefului statului de atunci ar fi figurat într-un dosar penal privind finanţarea ilegală a Parudului Socialiştilor. Afirmațiile au fost făcute în luna martie 2019, la un protest care s-a desfășurat în fața Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Atunci, Mihail Popşoi a declarat că o coaliție între Blocul ACUM și PSRM e foarte dificilă atâta timp cât prima doamnă are dosare penale.