Dmitri Medvedev amenință din nou cu războiul nuclear: „Vom bombarda nuclear Kievul, Londra, Berlin, Washington”

Dmitri Medvedev amenință din nou cu războiul nuclear: „Vom bombarda nuclear Kievul, Londra, Berlin, Washington” Fostul președinte al Rusiei amenință cu război nuclear. Sursa foto: Pixabay

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, susține că Moscova va folosi armele nucleare împotriva SUA, Marii Britanii, Germaniei și Ucrainei, dacă Rusia va pierde teritoriile ucrainene anexate și va fi nevoită să revină la granițele din 1991.

Fostul președinte și premier al Rusiei, Dmitri Medvedev,  a amenințat în repetate rânduri, după declanșarea războiului din Ucraina, cu utilizarea armelor nucleare, deși Vladimir Putin, a declarat, recent, că „nu intenționează să atace alte state”.   Într-o postare pe Telegram, Medvedev spune că, regimul criminal de la Kremlin va bombarda nuclear nu doar Kievul, ci și Berlinul, Londra, Washington,  „capitale puse de multă vreme ca ținte ale triadei nucleare rusești”.

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, amenință cu războiul nuclear

Dmitri Medvedev, predicție despre Al Treilea Război Mondial. Cine este „hiena” care-l va dezlănțui

Dmitri Medvedev amenință cu războiul nuclear Sursa foto: Arhiva EVZ

Medvedev afirmă că va fi „război global cu țările occidentale”, dacă Ucraina nu își va recupera teritoriile, dând de înțeles că Rusia se va „răzbuna pe statele occidentale”, deoarece susțin Kievul.

„Ascultați-mă. Va fi cu totul altceva. Prăbușirea Rusiei va avea consecințe mult mai grave decât rezultatul unui război convențional, chiar și pe termen lung. Încercările de a readuce Rusia la granițele sale din 1991 vor duce la un singur rezultat – la un război global cu țările occidentale, cu utilizarea întregului nostru arsenal strategic (nuclear) împotriva Kievului, Berlinului, Londrei și Washingtonului. Și împotriva tuturor celorlalte locuri istorice frumoase care au fost incluse de mult timp în țintele de zbor ale triadei noastre nucleare”, a scris Medvedev, într-un mesaj publicat duminică pe contul său de pe aplicația de mesagerie Telegram” . scrie  The Kyiv Independent.

Ne puteți urmări și pe Google News
Război în Ucraina, ziua 719. Sursă foto: Facebook

Război în Ucraina,  Sursă foto: Facebook

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 726-a azi. Trupele ruse au lansat mai multe atacuri la vest de Avdiivka, localitate pe care o capturaseră, încercând astfel să-și mărească avantajul teritorial. Kievul a anunțat că a deschis o anchetă pentru crime de război ale Rusiei după ce au apărut două informații independente cu privire la execuția de către forțele ruse a mai multor prizonieri de război ucraineni.

Potrivit Reuters, În Zaporijia, localnicii fideli Rusiei adună informații despre rezidenți și fac presiuni pentru ca aceștia să participe la „alegerile prezidențiale din Rusia”, se arată într-o postare pe Telegram a șefului Administrației Militare Regionale Zaporijia, Ivan Fedorov.

Statele UE și Occidentul cer noi sancțiuni împotriva Rusiei, după decesul controversat al opozantului rus Aleksei Anatolievici Navalnîi.