Mihai Dinisoae va sta 10 ani la închisoare după ce a ucis un hoţ britanic. E oficial

Mihai Dinisoae va sta 10 ani la închisoare după ce a ucis un hoţ britanic. E oficial

Românul Mihai Dinisoae a fost condamnat joi la 10 ani de închisoare după ce a ucis un britanic în cadrul unei urmăriri care a devenit celebră în Marea Britanie.

La 3 mai 2020, Mihai Dinisoae se pregătea să plece la muncă, când a observat cum doi hoţi încercau să-i fure motocicleta parcată în curtea casei în care locuia cu alţi români veniţi să-şi câştige traiul în Marea Britanie. Până să ajungă la ei, cei doi demaraseră, deja.

Ajutat de un prieten, bărbatul originar din Olteniţa s-a urcat într-o maşină şi a pornit în urmărirea hoţilor. Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Newcastle, au fost scene desprinse din filme. Din nefericire, totul s-a terminat cu moartea unuia dintre hoţi (n.r. - Joshua Molloy) şi cu rănirea foarte gravă a celuilalt (n.r. - Mikey Dunwiddie), care conducea motorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesul de la Newcastle Crown Court s-a terminat prost

Luna trecută, românul a scăpat de acuzaţiile de crimă, dar cele pentru omor prin imprudenţă i-au adus 10 ani de închisoare. În urmărire, Mihai Dinisoae a încălcat mai multe reguli de circulaţie şi la un moment dat a şi atins motocicleta cu maşina.

Nu a fost suficient pentru ca hoţii să renunţe şi nu a fost suficient nici pentru ca românul să conştientizeze că adrenalina acelor momente putea avea urmări dezastruoase pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru viitorul său. Aşa s-a şi întâmplat şi la următorul contact dintre urmăritor şi urmăriţi, hoţii au pierdut controlul motocicletei, iar efectele căzăturii sunt deja ştiute.

Ce lecţie poate fi învăţată din această experienţă?

Despre acest caz, inspectorul detectiv Joanne Brooks a spus că românul ar fi trebuit să cheme poliția în loc să-şi facă singur dreptate: „Nu mă îndoiesc că Mihai Dinisoae își pierduse complet controlul asupra emoțiilor și intenționa să-și alunge victimele.

Nu a încercat să alerteze autoritățile cu privire la furt și, în schimb, a încercat să-i alunge pe cei doi bărbați pentru a pune mâna ceea ce îi aparţinea. Filmările demonstrează cât de neînțelese au fost acțiunile lui Dinisoae în acea dimineață și care în cele din urmă au dus la moartea lui Josh.”

În afara condamnării, Dinisoae a primit, de asemenea, o interdicție de 4 ani de a conduce când va ieşi din închisoare. Incidentul a atras o reacție puternică în Marea Britanie când Poliția Northumbria a postat cazul pe Facebook şi o persoană a spus că vrea să-i cumpere lui Dinisoae o halbă.

Au fost destule voci care au spus că răzbunarea lui era inevitabilă în contextul în care infracţiunile rămân nepedepsite. În urma acelor mesajele, oamenii legii i-au pe oameni să trateze cu respect familia îndoliată a lui Molloy.

sursa: thesun.co.uk

Imaginile cu urmărirea fatală