Mihaela Bilic vine cu noi recomandări în ceea ce privește consumul de carne pentru a putea să păstrăm echilibru alimentar în așa fel încât să nu afectăm organele, cum ar fi rinichii și ficatul.
Mihaela Bilic recomandă trei porții mici de carne într-o săptămână
Plecând de la ideea că românii consumă foarte multă carne, Mihaela Bilic vine cu câteva recomandări . Nutriționistul spune că gramajul corect de carne „ar trebui să fie de 500g pe săptămână”. Iar „o porție corectă trebuie să aibă 150g , adică dimensiunea unui pachet de cărți de joc”, a spus medicul, potrivit cancan.ro.
Medicul a mai subliniat faptul că „în aceste 500 de grame consumate pe săptămână, includ și mezelurile, nu doar friptura. Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut”. Doar așa suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar”.
Din păcate, spune expertul, „uităm să consumăm aceste boabe de două ori pe săptămână”, nu mai vorbim de pește care este dat la o parte de majoritatea dintre noi.
Ce părere are despre dietele proteice
Mihaela Bilic a amintit și despre dietele proteice. În opinia sa, „la capitolul proteine avem un avantaj, și anume că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice, chiar funcționează”.
Mai mult decât atât, „proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere al siluetei dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Și atunci, spune Mihalela Bilic, „e normal, atâta vreme cât există abundență alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”.
De asemenea, nutriționistul recomandă „o carne albă, fragedă, cu mai puțină grăsime și acizi grași saturați decât carnea roșie, cu un conținut mare de proteine de calitatea întâi, ușor de gătit și pe gustul tuturor”.