RĂZBOIUL dintre Salvini și migranți a atins APOGEUL ,,Cine va debarca, va merge la ÎNCHISOARE”

RĂZBOIUL dintre Salvini și migranți a atins APOGEUL ,,Cine va debarca, va merge la ÎNCHISOARE”

Matteo Salvini a făcut o nouă declarație în ceea ce îi privește pe migranți: „Când nava Diciotti a Pazei de Coasta va ajunge în Italia, cine va debarca o va face pentru a merge la închisoare".

În atenția guvernului sunt doi migranți „scandalagii" care au stârnit revoltă pe nava Vos Thalassa, făcând-o să schimbe ruta. La momentul acesta, atenția politică din Italia se concetrează pe ceea ce s-a întâmplat la bordul acestei nave, informează rador care îl citeză pe Il Giornale.   

Marți dimineață, Salvini a anunțat intenția de a închide porturile și pentru ambarcațiunile Marinei Italiene și pentru Vos Thalassa, deoarece "ar fi trebuit să transporte migranții pe ambarcațiunile libiene, care fuseseră alertate". Din partea lui Toninelli, în schimb, a sosit o indicație diferită, autorizand transferul pe nava Diciotti. În două mail-uri trimise autorităților italiene, din remorcher s-a cerut intervenția Marinei Italiene. Inițial, nava se îndrepta spre Sud pentru a se întâlni cu libienii și a le transfera migranții. Unii „naufragiați" și-au at seama de acest lucru și au început imediat protestul.

Unul dintre email-urile trimise notează că „Migranții l-au încercuit pe comandant, cerând explicații și manifestând un dezacord puternic, impingandu-l și amenințându-l pe acesta". Și nu numai. Potrivit cotidianului „Libero", imigranții ar fi folosit cuvinte dure: „Dacă nu ne debarci în Italia, te omorâm". Pe fondul acestei situații Toninelli și-a justificat acțiunea. Acesta a permis intervenția navei Diciotti într-o acțiune de „poliție judiciară" pentru a-i izgoni pe „scandalagii", pentru a garanta siguranță echipajului italian al navei Vos Thalassa și pentru a-i aresta, o dată ajunși la sol, pe responsabilii revoltei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polemicile continuă. Salvini a declarat, marți, că obiectivul sau este de a opri traficul de ființe umane, împiedicând toate navele care tranzitează Marea Mediterana să "ajute" indirect traficanții. Mai întâi a fost rândul ONG-urilor, apoi al navelor militare UE. Acum, în vizor sunt navele comerciale care operează în largul Libiei, deoarece din cei 67 de migranți aflați acum pe nava Diciotii, 23 de persoane vin din Pakistan, 12 din Sudan, 10 din Libia, 7 din Palestina, 4 din Algeria, 4 din Maroc, 2 din Egipt, 1 din Bangladesh, 1 din Ciad, 1 din Ghana, 1 din Nepal și 1 din Yemen, a observat ministrul de interne italian. 

Întrebarea este: „În care dintre aceste țări este război?". Iată de ce, momentan, Ministerul de Interne nu a indicat încă un port de debarcare pentru nava Marinei Italiene.