Evenimentul Zilei > Social > MIG-uri în zbor razant pe lângă blocurile Capitalei
MIG-uri în zbor razant pe lângă blocurile Capitalei

MIG-uri în zbor razant pe lângă blocurile Capitalei

Cu o zi înainte de Sf. Ilie, protectorul aviatorilor, bulevardul omonim din Capitală a fost oprit circulației pentru ca bucureștenii să poată urmări parada aeronavelor care au survolat Monumentul Eroilor Aerului.

 Atât doar că, din pricina caniculei, chit că era ora nouă dimineața, doar ceva peste o sută de civili au vizionat live show-ul aviatic, ceilalți spectatori fiind militarii dislocați, prin ordin. De remarcat zborul extrem de jos, doar la câțiva zeci de metri deasupra solului, al piloților noștri.

Pe timpul ceremoniei au evoluat zeci de aeronave militare, dar și altele civile. Astfel, au „defilat” pe deasupra Bucureștiului, la joasă înălțime, șase elicoptere de tip IAR-330 Puma, un avion de transport C-130 Hercules, trei de tip C-27J Spartan, trei avioane de vânătoare IAR-99 Șoim şi șase dintre celebrele – dar uzatele – avioane de vânătoare MiG-21 LanceR, dar şi şase aeronave aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, trei elicoptere ale Serviciului Român de Informaţii şi trei aeronave aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă și Aeroclubului Român. Prezent la ceremonie, Mircea Dușa, ministrul Apărării, i-a felicitat pe aviatori cu ocazia zilei lor (20 iulie – Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene – n.r.), după care a zburat la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, unde a participat la manifestări similare, în cadrul cărora publicul a putut admira și parașutiștii militari.


FOTO: Casa Presei Libere, fostă Casă a Scânteii, luată cu asalt de elicoptere 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: