De ce este mierea periculoasă pentru bebeluşi

De ce este mierea periculoasă pentru bebeluşi

Părinţii care obişnuiesc să îndulcească cu miere băuturile pe care le dau bebeluşilor sunt avertizaţi de specialişti cu privire la efectele negative pe care acest aliment, aparent inofensiv şi sănătos, îl are asupra organismului celor mici.

Medicii au emis acest avertisment după ce s-au confruntat cu tot mai multe cazuri de botulism, afecțiune cauzată de ingestia unei toxine, la copii mai mici de un an.

Situaţiile sunt destul de rare, însă, chiar şi aşa, specialiştii vor să tragă un semnal de alarmă părinţilor, pentru a fi pe deplin informaţi cu privire la riscurile introducerii mierii în dieta unui copil mai mic de un an.

Bebeluşii sunt mult mai firavi la infecţiile produse de bacterii, întrucât stomacul lor este încă imatur pentru a putea lupta cu microbul. În momentul în care acesta ajunge în sistemul digestiv al bebeluşului, se dezvoltă şi produce o toxină care conduce, în cele din urmă, la botulism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mierea este considerată sigură la copiii mai mari de un an, tocmai de aceea nutriţioniştii sfătuiesc părinţii să o folosească după ce copiii lor au trecut de pragul primului an de viaţă, iar organismul lor este mult mai puternic să lupte cu infecţiile.