Micul Prinț își pierde părintele pentru totdeauna

Micul Prinț își pierde părintele pentru totdeauna

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la insistenţele sale, este încadrat în Grupul de mare recunoaştere II/33, la Orconte.

La 31 iulie 1944 i se acordă a opta şi ultima misiune, fiind convins să renunţe la zboruri, deasupra Zonei Grenoble-Annecy. La ora 8.30, Antoine de Saint-Exupéry a decolat dar nu s-a mai întors din misiune.

O vreme s-a crezut că a fost luat prizonier sau că s-a prăbuşit în mare. Nicio urmă a locului unde şi-a găsit sfârşitul, în ciuda ipotezelor avansate, nu a fost confirmată.

La 3 noiembrie 1944 a fost citat pe ordinul Armatei, obţinând "Crucea de război" şi titlul post-mortem de "Comandor al Legiunii de onoare".

A fost evocat, de asemenea, în "Jurnalul oficial al Armatei" din 12 martie 1950.

Scriitor şi, totodată, aviator, Antoine de Saint-Exupéry, autorul celebrei nuvele „Micul prinț”, s-a născut la 29 iunie 1900, la Lyon.

În februarie 1938 încearcă o cursă temerară New York - Ţara de Foc, în care suferă cel mai grav accident, în urma prăbuşirii avionului. Aflat la New York, în convalescenţă, scrie în 1939 „Pământ al oamenilor'” (Terre des hommes).

Un an mai târziu, în ianuarie, este promovat „Ofiţer al Legiunii de onoare”, iar în februarie apare „Pământ al oamenilor”, pentru care obţine Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

 

Ne puteți urmări și pe Google News