Se vrea o campanie mascată anti Trump

Scopul este să o aducă pe Michelle Obama pe scena din Sanremo pentru a vorbi, chipurile, despre violența împotriva femeilor. Ce invitat de onoare mai bun pentru seara deschiderii, 4 februarie, a celei de-a șaptesprezecea ediție a Festivalului?

Ideea aparţine lui Rula Jebreal, o jurnalistă israeliană bine cunoscută în Italia, fiind în relații excelente atât cu fostul președinte american Barack (ea a fost cea care l-a prezentat în urmă cu doi ani la Târgul de la Milano), cât și cu soția sa. În octombrie a vorbit despre asta cu Amadeus, prezentator şi director artistic al evenimentului.

Proiectul propus a fost primit cu entuziasm

Jurnalista care locuiește de câțiva ani al New York a venit în Italia la mijlocul lunii octombrie pentru un interviu realizat de Fabio Fazio. Cu acea ocazie a existat și o discuţie față în față cu Amadeus, prezentatorul festivalului. Jebreal i-a explicat că ea a luptat întotdeauna împotriva violenței împotriva femeilor, tot din cauza unei experiențe dramatice în familie.

Michelle Obama sau Oprah Winfrey ca invitați la festival

Mai mult, jurnalista a propus un interviu cu Michelle Obama (sau, alternativ, cu Oprah Winfrey, protagonista unui discurs memorabil pe această temă cu ocazia Globurilor de Aur din 2018). Amadeus a declarat că este entuziasmat de propunere, angajându-se să-i implice şi pe cei de la Rai pentru a duce la bun sfârșit proiectul.

Totul părea aranjat, numai că…

Indiscreția despre proiect a apărut în Dagospia în ajunul Revelionului şi a stârnit controverse în ziarele de centru-dreapta cum ar fi Il Giornale , Libero, il Secolo d’Italia… Iar tăcerea a căzut brusc pe acest subiect. Jebreal asteaptă şi este gata să vină în Italia pentru a semna contractul cu organizatorii dar, deocamdată, nu a fost invitată la Roma de nimeni.

Te-ar putea interesa și: