Michael Jackson, o afacere care nu va muri

Michael Jackson, o afacere care nu va muri

CONCERTE Printre cei care profită de marea afacere „Michael Jackson” se numără şi trupele de imitatori. Cea mai cunoscută, Who’s Bad, a încheiat aseară turneul mondial, cu un spectacol la Bucureşti.

Moartea lui Michael pare a fi o afacere serioasă pentru toţi cei care au avut sau nu o legătură cu artistul, de la scriitori, case de discuri, televiziuni şi până la trupele de imitatori. În această din urmă categorie, trupa- tribut Who’s Bad face înconjurul lumii cu spectacole în care cântă şi dansează precum regele muzicii pop şi se autointitulează singura trupă „autorizată” de regele pop. Lucru greu de verificat, având în vedere seria interminabilă a „unicilor” din branşă.

Who’s Bad şi-a încheiat turneul mondial „The Ultimate Michael Jackson Tribute Band” aseară, cu un show programat la Sala Palatului din Bucureşti. Şapte dansatori, dintre care două sosii ale lui Michael, i-au încântat pe fanii megastarului: „Facem asta de şapte ani, ne bucurăm că avem şansa să ducem legenda lui Michael mai departe prin toată lumea. Aşa cum şi el a concertat în oraşele de pe tot globul, la fel şi noi susţinem concerte peste tot în lume. Multe dintre mişcările pe care le-am învăţat au fost luate şi de pe dvd-ul cu concertul pe care Michael l-a susţinut în România în 1996”, a declarat JoBell, una dintre sosiile megastarului, într-o conferinţă de presă susţinută ieri, înainte de concert.   Numele starului însă le asigură, succesul, deşi unul moderat: „Se mai întâmplă să urce fane pe scenă sau să ne aştepte pentru autografe, însă nu a leşinat nimeni la niciun concert până acum, aşa cum se întâmpla la concertele lui Michael”.

Peste 31 de milioane de albume vândute după moarte

Dacă oricare dintre lucrurile cu care Michael Jackson a intrat în contact poate fi scos la licitaţie, pornind de la obiecte personale până la seringa cu care i-a fost injectată doza care l-a ucis, muzica starului a constituit o afacere încă şi mai mare după moartea acestuia. Unul dintre cei mai importanţi beneficiari este casa de producţie Sony Music Entertainment, Presa străină speculează că Sony, care de la moartea artistului a vândut peste 31 de milioane de albume ale acestuia, este pe cale să încheie un contract de 250 de milioane de dolari cu moştenitorii familiei starului.   În acesta se stipulează editarea a zece albume ale cântăreţului şi lansarea de produse derivate asociate numelui starului în următorii şapte ani. Cele zece noi albume vor include piese vechi, deja celebre, dar şi cântece noi, pe care Michael Jackson nu a apucat să le lanseze pe piaţă.

Întrebaţi care era relaţia cu familia Jackson, Taalib York, cea de-a doua sosie din trupă, a spus sec: „Niciunul dintre membrii trupei nu l-a cunoscut personal pe Michael. Din păcate nu am luat legătura, niciodată, cu niciun membru al familiei sale, însă ei ştiau despre existenţa noastră”.   MEMORIE

Linişte în Herăstrău: fanii de la Bucureşti şi-au uitat megastarul

După ce la moartea sa, mii de oameni s-au declarat fani împătimiţi ai regelui muzicii pop, i-au ridicat monumente şi au promis că nu-l voi uita vreodată, între timp, elanul lor s-a mai diminuat: monumentul ridicat, anul trecut, în memoria sa, în Parcul Herăstrău din Bucureşti, nu are vreo floare depusă, poze sau ursuleţi de pluş şi lumânări aprinse pentru megastar.

Ar putea fi două explicaţii pentru această situaţie, spune fan clubul. Fie responsabilii cu curăţenia din Herăstrău îşi fac prea bine meseria, fie fanii şi-au uitat destul de repede idolul.

Ne puteți urmări și pe Google News