Metoda revoluționară pe care au pus-o la punct chinezii înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Cum va fi detectat coronavirusul

sursa: Facebook

Autoritățile de la Beijing se pregătesc intens pentru un mare eveniment sportiv care va avea loc anul viitor în capitala Chinei: Jocurile Olimpice de Iarnă.

Un grup de experţi chinezi a pus la punct un sistem de detectare a virusului în aerosoli, care activează alarmele în cazul în care coronavirusul este găsit în aerul unei încăperi şi care va fi folosit la Jocurile Olimpice de iarnă din anul 2022, găzduite Beijing.

Ce măsuri iau organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing

Membrii Comitetului de organizare au explicat că vor garanta siguranţa Olimpiadei de Iarnă din 2022 cu progrese tehnologice ce vor fi aplicate inclusiv pentru dezinfectare, care vor cuprinde tehnici de nanofiltrare pentru sistemele de tratare şi răcire a apei din locaţiile Jocurilor, conform Agerpres.

În cazul Centrului Wukesong, care va găzdui competiţiile de hochei pe gheaţă, vor fi folosiţi roboţi cu spray-uri dezinfectante. Scopul Beijingului este de a preveni ca Jocurile Olimpice, care vor debuta la data de 4 februarie, să se afle la originea unui nou focar de coronavirus în China, ţară ale cărei autorităţi au făcut din politica de toleranţă zero faţă de Covid-19 unul dintre principalele motive de mândrie.

În ciuda măsurilor stricte de prevenţie, trei cazuri de Covid-19 au fost deja detectate în rândul sportivilor care se află în capitala Chinei pentru a participa la probele test sau la concursul olimpic în sine.

O mare problemă este legată de lipsa zăpezii

Beijingul va fi primul oraş din istorie care organizează atât Jocurile Olimpice de vară, cât şi pe cele de iarnă. Capitala chineză va găzdui însă doar competiţiile pe gheaţă, în timp ce probele pe zăpadă vor avea loc la Yanqing şi Zhangjiakou, la nord de Beijing, mai spune sursa citată

Lipsa zăpezii este una dintre principalele preocupări, în condiţiile în care Yanqing şi Zhangjiakou înregistrează în medie doar 20 de centrimetri de nea anual. În aceste condiţii, organizatorii vor utiliza aproximativ 186.000 de metri cubi de apă pentru producerea zăpezii artificiale.

Ca răspuns la temerile că un astfel de consum ar putea afecta, aşa cum a denunţat Greenpeace în urmă cu doi ani, aprovizionarea oraşului Beijing, autorităţile au efectuat un transfer care va împiedica scăderea nivelului apelor subterane în zonă.

A fost pusă la punct o platformă de interviuri

Comitetul de organizare a asigurat că vor fi folosite cele mai eficiente tunuri de zăpadă din lume, care vor porni doar atunci când sistemele meteorologice de înaltă precizie vor detecta o creştere a temperaturii. Pe de altă parte, Olimpiada de la Beijing va fi a treia care va beneficia de tehnologie 5G pentru garantarea comunicaţiilor, în condiţiile în care multe dintre interviuri vor trebui ţinute online, pentru că toţi cei care sosesc din străinătate vor rămâne în bule ce îi vor ţine izolaţi de restul Chinei.

Pentru a face acest lucru, de exemplu, a fost concepută o platformă de interviuri în cloud sau un sistem de camere cu control de la distanţă, pentru a reduce interacţiunile dintre sportivi şi jurnalişti.

În ultimele săptămâni, corespondenţii străini din China au denunţat lipsa de transparenţă şi claritate a organizaţiei, susţinând că au fost în mod constant perturbaţi în desfăşurarea activităţii lor.