Metoda nemaivăzută prin care vor fi controlați studenții la examene. S-au trezit la ușă cu marea surpriză

Metoda nemaivăzută prin care vor fi controlați studenții la examene. S-au trezit la ușă cu marea surpriză

Conducerea unei universități s-a adaptat vremurilor și a găsit o metodă prin care va încerca să elimine posibilele fraude în timpul testelor online.

Școala la domiciliu, făcută prin intermediul mediului virtual, creează mari neajunsuri. Pentru a stopa eventuale fraude în timpul examenelor, conducerea unei universități din Ankara a apelat la o metodă ingenioasă. Studenții vor fi controlați cât mai riguros în timpul testelor, scopul fiind legat de-a elimina posibilele fraude.

Astfel, s-a apelat la oglinzi, pentru ca cei 11.000 de studenți ai unității de învățământ din capitala Turciei să poată fi controlați de profesori, conform jurnaliștilor de la publicația „Hurriyet” .

Studenții au primit oglinzile gratuit

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce trebuie să facă un student care se află în fața testului? Explică această procedură luată în timpul învățământului de compromis rectorul Universității particulare Bilkent, Abdulah Atallar. „Studentul va trebui să lipească oglinda respectivă pe suportul ei și o va poziționa în apropierea sa. Astfel, în aceste condiții profesorul care coordonează examenul va putea să vadă de jur împrejurul său, în cameră, în timpul desfășurării examenelor online”, a spus cadrul universitar.

El a continuat și a pledat pentru ideea de control a examinaților. „Pentru a supraveghea un student ar fi nevoie ca el să aibă două camere în timpul transmisiunii online. Așa că am apelat la această metodă. Cu o oglindă nu mai este nevoie de o altă cameră. În aceste condiții le-a trimis gratuit oglinzi tuturor studenților noștri”, a mai precizat Abdullah Atallar, conform sursei citate.

Amânarea examenelor ar fi creat mari probleme

Oglinzile au fost personalizate pentru scopul solicitat de cei de la Univesitatea din Ankara. Problema a fost analizată la nivelul conducerii instituției de învățământ, nevoită să se descurce din cauza restricțiilor impuse de pandemie și în Turcia. „Ne-am gândit la început să amânăm examenele, dar asta ar fi dat toată structura anului universitar peste cap. Așa că am hotărât să susținem online testele și să ne luăm măsuri de precauție pentru a evita eventualele fraude”, a mai afirmat rectorul.