Metoda „Fotografia”, o noua înșelătorie care lasă românii fără bani. Cum procedează escrocii

Metoda „Fotografia”, o noua înșelătorie care lasă românii fără bani. Cum procedează escrocii Utilaje agricole . Sursa foto: Pixabay

Metoda „Fotografia” este noua metodă de a înșela. Mai mulți români au rămas deja fără zeci de mii de euro în conturi după ce sperau să aducă în țară utilaje agricole din Germania.

Metoda „Fotografia”, o noua înșelatorie care lasă românii fără bani

Tot mai mulți români s-au plâns că au rămas fără zeci de mii de euro în conturi, după ce au făcut mai multe comenzi în Germania. Este vorba despre fermierii care sperau ca în urma comenzilor în care au investit sume colosale să aducă în țară utilaje agricole de ultimă generație.

În realitate, însă, aceștia s-au ales cu conturile goale și fără utilajele respective. Din păcate multți dintre ei au picat în plasa escrocilor care au folosit metoda „Fotografia”.

Metoda „Fotografia” este, potrivit Poliției, cel mai nou truc pe care hoții îl folosesc pentru a stoarce din buzunarele victimelor lor, zeci de mii de euro, într-un timp extrem de scurt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Utilaje, Agricultor, Lucrarea TerenuluiMetoda „Fotografia” cu utilaje agricole. Sursa foto: Pixabay

Cum procedează escrocii

Mai exact, cu ajutorul acestei metode, un grup de escroci din Germania au reușit să păcălească mai mulți fermieri români, după ce au postat pe internet diverse fotografii cu utilaje agricole, care nu le aparțineau. Atunci când erau contactați de romanii interesați, ei aveau inclusiv posibilitatea de a emite facturi false. Contul în care fermierii erau invitați să vireze banii aparținea însă unuia dintre escroci.

Utilaje, Agricultor, Lucrarea TerenuluiMetoda „Fotografia” cu utilaje agricole. Sursa foto: Pixabay

Printre victimele hoților din Germania este un bărbat din Blaj, care a plătit 13,000 de euro pentru a primi un utilaj care nu a mai ajuns în proprietatea sa, iar presupușii vânzători nu au mai răspuns la telefon. În urma cercetărilor făcute în acest caz, s-a aflat că bărbatul nu este singurul înșelat.

În urma sesizărilor făcute de fermieri, judecătorii din România au întocmit un dosar ce a fost predat magistraților din Germania, pentru a se ocupa pe mai departe de caz, informează antena3.ro.