Vremea va rămâne înnorată duminică în Capitală. Bucureștenii vor avea parte de o zi de toamnă veritabilă. Temperatura maximă va ajunge până la 17 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt scăzute, dar ar fi bine să aveți totuși umbrela la îndemână.

Vremea se schimbă

„Începând de miercuri vom înregistra creşteri în ceea ce priveşte regimul de temperaturi de la o zi la alta astfel încât este posibil din a doua jumătate a săptămânii să vorbim de valori cuprinse între 21 şi chiar 24, 25 de grade în Lunca Dunării. 25 de grade la nivelul unei temperaturi maxime în ţara noastră reprezintă pragul unei zile de vară. Vom mai avea, pe parcursul lunii octombrie, perioade în care mercurul în termometre să ne aducă valori de temperaturi ridicate şi multe zile cu soare”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al ANM, citat de digi24.

De altfel, potrivit prognozei pe 4 săptămâni elaborate de ANM, în primele două săptămâni din octombrie, până cel mult la începutul ultimei decade din lună, este posibil să se înregistreze, în medie, temperaturi uşor mai ridicate decât normalul climatologic, cu cele mai mari valori în special în partea de sud şi sud-est.

„După 10 octombrie vorbim de temperaturi maxime mai mari de 20, 21 grade în Lunca Dunării şi temperaturi apropiate de normele climatologice. Din punct de vedere climatic, luna octombrie marchează o scădere a regimului de temperaturi comparativ cu prima lună de toamnă, în medie cu 4,5 grade. Dacă la nivelul lunii septembrie vorbim de o medie climatologică lunară de 14,5 grade, iată că deja în octombrie vorbim de 9,8 grade, iar în noiembrie de 4,5 grade”, a mai spus directorul general al ANM.

Prognoza meteo pentru Banat

Potrivit www.meteoromania.ro, Va urma o încălzire treptată, până în jurul datei de 10 octombrie, când temperaturile maxime vor atinge în medie 19-20 de grade. În ultimele zile de prognoză se va răcori ușor. În această perioadă se va resimți o ușoară creștere a minimelor termice, dar nu va mai depăși 9 grade. Sunt posibile precipitații pe tot parcursul intervalului.

Cum va fi vremea în Crișana

Vremea se va încălzi ușor și treptat, iar media valorilor termice maxime va fi între 16 și 18 grade. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 5 și 8 grade. Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea în medie valori cuprinse în general, între 15 și 17 grade. Temperaturile minime vor fi în general, între 3 și 6 grade, vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.

Cum va fi vremea în Maramureș

Până la sfârșitul intervalului de prognoză maximele termice nu vor mai depăși, în medie, 17 grade. Temperaturile minime, în intervalului de prognoză, vor avea variații între 5 și 7 grade, iar condiții de ploaie apar aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pentru Moldova

Vremea în Moldova va avea temperaturi maxime cuprinse între 15 și 18 grade, iar minime între 6 și 8 grade. Vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În această regiune media maximelor va ajunge să se situeze între 17 și 19 grade, iar a minimelor între 9 și 11 grade. Șansele de precipitații vor fi scăzute.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea în intervalul menționat va avea temperaturile maxime între 18 și 20 de grade, media minimelor termice pe întreaga regiune va fi de 6 grade. Șansele de precipitații sunt scăzute.

Cum va fi vremea în Oltenia

Media maximelor termice se va situa între 17 și 20 de grade. Se vor înregistra temperaturi minime a căror medie va oscila între 7 și 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi scăzută.

Te-ar putea interesa și: