Messi, personaj în spectacolul Cirque du Soleil

Messi, personaj în spectacolul Cirque du Soleil Sursa foto: Cirque du Soleil

O producție a Cirque du Soleil inspirată din viața și cariera legendei fotbalului argentinian Lionel Messi va fi pusă în scenă în octombrie la Buenos Aires, unde gloria trăită de Argentina la Cupa Mondială din Qatar este încă vie.

Spectacolul intitulat „Messi10”, după numărul tricoului său, prezintă ascensiunea atacantului, de la copilăria sa în Rosario până la momentul său emblematic în care a devenit campion mondial, relatează Reuters.

Lucrul incredibil cu acest spectacol este că legenda este în viață, așa că el a trebuit să îl aprobe", a declarat Sean McKeown, directorul artistic al Cirque du Soleil, pentru Reuters, la avanpremiera spectacolului din Buenos Aires.

Când producătorii i-au prezentat planurile lui Messi, singura sa sugestie a fost ca valorile sale familiale să fie reflectate în spectacolul final.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există un număr în spectacol pe care noi îl numim 'Family' (...) și este frumos pentru că este o persoană normală, un tip foarte amabil, cu picioarele pe pământ, a spus McKeown.

Melodii precum imnul Cupei Mondiale, 'Muchachos', al trupei La Mosca, vor fi interpretate de o distribuție de 34 de acrobați, pe o scenă care reproduce un stadion.

Cirque du Soleil a prezentat în premieră spectacolul în 2019 la Barcelona, unde juca Messi la acea vreme. În ultimii ani, compania a încercat să-și lărgească atractivitatea, ieșind din sfera numerelor de circ și trecând la spectacole care celebrează icoane muzicale și creând experiențe imersive cu parteneri de jocuri video.

Cirque du Soleil îl avea de multă vreme în plan pe Messi

Planurile de a pune în scenă „Messi10” în alte locații au fost amânate din cauza pandemiei.

Întotdeauna am avut ideea de a continua un spectacol despre cariera sportivă a unei legende în viață precum Leo, a declarat Matias Loizaga, producătorul executiv al 'Messi10'.

Buenos Aires găzduiește spectacolul pe 5 octombrie, iar starul sportiv este așteptat să participe.

„Nu există un moment mai bun decât acum pentru a-l lansa aici", a spus McKeown. "Publicul argentinian este cel mai bun loc pentru a-l vedea, deoarece îl va înțelege imediat".

Planurile de a face un turneu în America Latină în 2024 sunt în curs de desfășurare, cu o dată confirmată în Republica Dominicană în aprilie, a declarat compania.