Argentina nu a mai cucerit niciun trofeu de 26 de ani, iar „Pumele” stau pe un butoi cu pulbere. Acum, situația este în continuare alarmantă pentru selecționata „albiceleste”, răscând să rateze calificarea în „sferturile” Copei America. Aseară, Argentina s-a încurcat cu Paraguay, scor 1-1, și a rămas doar cu un singur punct după două etape disputate în Grupa B. În meicul de debut, Argentina a cedat în fața Columbiei, scor 0-2.

Acum, „Pumele” sunt obligate să câștige duelul cu Qatar, din ultima etapă, pentru a nu ajunge în fazele eliminatorii al Copei America. 

Ar fi o nebunie să nu mergem mai departe. Avem nevoie de trei puncte. Suntem într-o situaţie dificilă, însă trebuie să ridicăm capul rapid şi să ne gândim că trebuie să învingem Qatarul ca să ne calificăm. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi nu avem prea mult timp pentru asta.

Ştim că nu e uşor să joci la Copa America. Venezuela i-a făcut viaţă grea Braziliei, în ziua de astăzi nu mai câştigi nimic doar pentru că ai un anumit tricou pe tine, trebuie să faci lucrurile foarte bine pentru a obţine cele mai bune rezultate”, a reacționat Lionel Messi.