"Mulţi au fost impresionaţi de cum şi-a sacrificat ea, Maia Morgenstern, sângele, numai ca să îşi dea aurul. Eu personal am fost puţin lezat ochiometric, aşa că m-am gândit să îi dedic un film. Un film care are şi un ţel benefic", se explică Arhi pe blogul personal.

"Decât să risipeşti aiurea sânge, nu mai bine donezi tu sângele ăla? Responsabil? Aşa că, Maia Morgenstern, şterge-ţi sângele din urechiuşe şi fugi şi donează…", îi sugerează Arhi actriţei.

"Spune stop vărsării de sânge!" este mesajul de la finalul parodiei, făcând, apoi, trimitere la siteul doneazasangeresponsabil.ro

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bJUQaTNWv6E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Filmat alb-negru, spotul în care joacă Maia Morgenstern o prezintă pe actriţă aşezându-se pe un scaun, la masă, având în spate exploatarea minieră de la Roşia Montana.

În imaginile clipului de un minut, postat pe YouTube, actriţa Maia Morgenstern îşi smulge bijuteriile de aur – brăţara, lănţişorul şi cerceii – şi le pune pe o masa.

"Bună ziua, sunt Maia Morgenstern şi vreau să fac o donaţie celor care au neapărată nevoie de aur", spune actriţa, pe măsură ce îşi scoate bijuteriile, iar din urechi îi curge sânge după ce îşi smulge cerceii.

"Poftiţi, domnilor, tot aurul meu. Numai lăsaţi-ne în pace", încheie actriţa, ridicându-se de la masă.

Spotul se încheie cu mesajul "Un om valorează mai mult decât aurul pe care îl poarta, la fel şi o ţara. Află adevărul despre Roşia Montana, nu despre aurul său. Salvaţi Roşia Montana".
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/22O9J8PRK-Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>