Editura Evenimentul si Capital

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români, înaintea Sărbătorilor de Paști : „Temelia şi începutul Învierii tuturor oamenilor”

Autor: | | 0 Comentarii | 199 Vizualizari

Mesajul transmis azi românilor de Patriarhul Daniel are ca fundament tocmai „temelia şi începutul Învierii tuturor oamenilor”, îndemnând credincioșii către „pace şi bucurie, sănătate şi mântuire”.

„Sărbătoarea Învierii Domnului sau sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra Iadului şi asupra morţii.

Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, cerească, veşnică.

Învierea lui Hristos este temelia şi începutul Învierii tuturor oamenilor, la începutul veacurilor”, sunt cuvintele Patriarhului Daniel.

Acesta vorbește, în continuare, despre Sărbătoarea Sfintelor Paști, accentuând învățămintele acestui moment, anume că omul a fost hărăzit pentru a urca la Cer, și nu pentru a-și găsi sfârșitul în țărână.

„Sărbătoarea Sfintelor Paşti este o sărbătoare a luminii, adică a sensului ultim al vieţii omului şi al universului, întrucât omul nu a fost făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer”.

Un alt îndemn este acela de-a ne aminti de cei care se află acum în suferință și a le oferi sprijinul de care au nevoie. „Întrucât sărbătoarea Sfintelor Paşti este şi sărbătoarea păcii şi a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie, prin cuvinte frumoase şi prin fapte bune.

Totodată să nu uităm pe fraţii noştri români aflaţi printre străini. Cu prilejul Sărbătorii Sfintelor Paşti, vă dorim tuturor pace şi bucurie, sănătate şi mântuire împreună cu salutul pascal: Hristos a Înviat”, își încheie astfel mesajul Patriarhul Daniel.

Un iranian care seamănă izbitor cu Messi a fost denunțat de 23 de femei pe care le-a păcălit să se culce cu el! „Mi-a promis că mă ia cu el în Spania”. Foto

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI