"Poate că spiritul olimpic îi va face pe aceşti politicieni, care au lovit fără cruţare în interesele statului român, să se oprească, mai ales să se oprească din tentativa de fraudare a referendumului din 29 iulie", a spus Traian Băsescu, făcând aluzie la Jocurile Olimpice care încep astăzi la Londra.

"Antonescu a devenit dintr-o dată extrem de interesat de democraţie, la un referendum al cărui rezultat este o lovitură de stat. Încearcă să legalizeze o lovitură de stat. Vreau să ştiţi că România a avut pierderi enorme din cauza acţiunii conduse de Ponta şi Antonescu şi, în calitate de preşedinte ales, le cer românilor să nu fie părtaşi la o gravă ilegalitate. Astăzi au văzut decapitarea statului român. Mâine acest dispreţ se poate prăvăli asupra lor. Îi rog pe români să nu participe la acest referendum în spatele căruia nişte politicieni iresponsabili încearcă să ascundă o lovitură de stat", le-a transmis acesta alegătorilor.
Băsescu a mai spus că "există suspiciunea de fraudare a referendumului". "Listele suplimentare nu apar evidenţiate separat în procesele verbale. Acest lucru face aproape imposibil de detectat votul multiplu. Nu pot să nu coroborez cu faptul că s-au deschis secţii de votare te miri unde. România este o ţară ca nici una alta într-un proces electoral, iar guvernul a organizat secţii de votare în baruri, restaurante, vestiare şi apartamente particulare. Pentru prima dată nu se stabileşte numărul de ştampile din secţiile de votare. Ştampilele nu sunt personalizate pentru secţiile de votare. Formularul proceselor verbale nu are nicio rubrică să se facă menţiuni despre starea sigiliilor la deschiderea urnelor", a detaliat acesta. "Unii s-au repezit să strângă buletine, aţii liste de CNP-uri, daţi-le înapoi”.
CITIŢI ŞI:

  • Crin Antonescu la încheierea campaniei: Nu suntem mai prejos de partenerii noştri din UE
  • Blaga, ultimul îndemn din campania electorală către votanţii PDL: Nu mergeţi la vot pentru a nu gira lovitura de stat a USL