Evenimentul Zilei > Politica > Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Justiției
Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Justiției

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Justiției

Integritatea şi cinstea sunt aşteptate în continuare de la politicieni, de la aleşii locali şi de la toţi cei care fac parte din administraţie, susţine preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis de Ziua Justiţiei.

"În acest proces de consolidare a justiţiei vreau să vă asigur că aveţi în mine un partener de dialog şi un susţinător ferm pentru toate reformele care garantează lupta anticorupţie. (…) Faptul că au existat cazuri izolate în care au fost aleşi primari cercetaţi chiar condamnaţi pentru corupţie nu înseamnă în niciun caz diminuarea sprijinului cetăţenilor pentru lupta anticorupţie. Integritatea şi cinstea sunt în continuare aşteptate de la politicieni, de la aleşii locali şi de la toţi cei care fac parte din administraţie", a susținut şeful statului, în mesajul citit, duminică, de consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu la evenimentul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul Zilei Justiţiei, informează Agerpres. 

Potrivit lui Iohannis, prin activitatea specifică, justiţia construieşte sentimentul de dreptate în rândul membrilor comunităţii, protejând 'cel mai de preţ câştig al democraţiei' – drepturile şi libertăţile fundamentale ale individului. 

"În ultima perioadă au avut loc numiri în funcţii de conducere în cadrul autorităţilor care fac parte din puterea judecătorească. În acest an, se vor organiza alegeri pentru stabilirea noilor membri CSM şi pentru alte funcţii de conducere din sistemul instanţelor judecătoreşti. Îmi exprim convingerea că atât cei numiţi cât şi cei aleşi în funcţii la nivelul autorităţii judecătoreşti vor menţine şi vor promova necontenit cele mai importante valori ale democraţiei europene – garantarea statului de drept, asigurarea şi protejarea independenţei justiţiei în faţa oricăror presiuni de natură politică sau economică şi garantarea dreptului şi libertăţilor indivizilor", a subliniat Iohannis. 

El a susţinut că independenţa justiţie trebuie să fie "cuplată" cu eficienţa actului de justiţiei în toate domeniile. 

"Trebuie să facem trecerea de la consolidarea instituţională a puterii judecătoreşti la eficientizarea maximă a serviciului public de justiţie", a mai spus preşedintele Iohannis

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: