Evenimentul Zilei > Sport > Mesajul care a declanșat iureșul. Una dintre marile figuri ale lumii islamice, criticată pentru că sărbătorește Crăciunul
Mesajul care a declanșat iureșul. Una dintre marile figuri ale lumii islamice, criticată pentru că sărbătorește Crăciunul

Mesajul care a declanșat iureșul. Una dintre marile figuri ale lumii islamice, criticată pentru că sărbătorește Crăciunul

Atacantul „cormoranilor” i-a nemulțumit profund pe unii dintre fani pentru că a sărbătorit marele eveniment al creștinătății.

Mohamed Salah (28 de ani), atacantul echipei FC Liverpool, a dat naștere unor discuții aprinse, după ce a postat un mesaj de Crăciun. fotbalistul egiptean s-a fotografiat lângă brad și cadouri împreună cu familia. A primit peste 2,8 milioane de like-uri pe Instagram, dar a provocat și o controversă printre fanii săi.

Critici din partea fanilor 

Lui Salah i s-a reproșat faptul că este musulman și sărbătorește Crăciunul, un mare eveniment al lumii creștine. „Ca musulman nu trebuie să sărbătorim și nici să facem urări din alte religii, asta-i tot,” i-a transmis unul dintre „urmăritorii” de pe rețelele de socializare. „Oamenii trebuie să știe că nu urâm Crăciunul, dar este un păcat să-l sărbătorești,” a spus un alt „internaut”. „Azi ești creștin, mâine musulman. Va trebui să explici asta Creatorului,”, a scris o altă persoană, nemulțumită de cele două poze postate de egiptean.

Egipteanul este una dintre cele mai cunoscute figuri din lumea musulmană

Au fost însă și fani care i-au luat apărarea lui Mohamed Salah. „Locuiesc în Dubai (n.r. – Emiratele Arabe Unite) și sunt brazi de Crăciun la mall, cântece de Crăciun în toate magazinele, piețe de Crăciun peste tot și suntem într-o țară musulmană. Imaginați-vă că în Anglia toată această atmosferă este de 100 de ori mai festivă. Nu cred că ar putea să o împiedice pe fetița lui să se bucure când toți prietenii ei fac asta”, a scris unul dintre admiratorii lui Salah.

După ce înscrie, atacantul face gestul islamic numit sujud. În acest sezon, fotbalistul campioanei din Premier League a punctat de 16 ori în 21 de partie. Salah este unul dintre cei mai apreciați atacanți ai ultimilor ani și a explodat în tricoul „cormoranilor”, după ce anterior a mai evoluat la FC Basel, Chelsea Londra, Fiorentina și AS Roma. În acest moment reprezintă una dintre cele mai populare figuri din lumea musulmană.