Evenimentul Zilei > Politica > Mesajul AMBASADORULUI canadian, la moartea Regelui Mihai. „A fost un exemplu de curaj, perseverență și demnitate”
Mesajul AMBASADORULUI canadian, la moartea Regelui Mihai. „A fost un exemplu de curaj, perseverență și demnitate”

Mesajul AMBASADORULUI canadian, la moartea Regelui Mihai. „A fost un exemplu de curaj, perseverență și demnitate”

„În timpul vieții sale, prin acțiunile și prin exemplul său, Regele Mihai a reprezentat atributele cele mai virtuoase ale trecutului României. Transmitem Casei Regale a României condoleanţele noastre la moartea Majestății Sale Regele Mihai I al României”, a transmis, azi, ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton.

Ambasadorul canadian spune, într-un comunica remis azi presei, că Regele Mihai a inspirat generații de români atunci când acestea au luptat pentru un viitor mai bun pentru ţara lor.

„Curajul Majestății Sale de a se opune tiraniei fascismului, însoțit de perseverența și demnitatea sa în timpul deceniilor de exil impuse de un regim comunist opresiv, au fost și rămân o sursă de inspirație pentru poporul român.

Pentru poporul său și pentru prietenii României din întreaga lume, Majestatea Sa a reprezentat o sursă de speranță în timpul unei epoci disperate iar, mai târziu, un simbol al renaşterii şi eliberării, atunci când românii și-au redobândit dramatic libertatea și au readus România în rândul familiei naţiunilor democrațiilor europene, începând cu 1989.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României va rămâne în amintirea tuturor ca un simbol al curajului, generozităţii și principiilor de neclintit.

Întreaga activitate a vieţii sale reflectă spiritul și bunătatea inerente națiunii române.
Fie ca toți să învățăm din exemplul Său! Odihnească-Se în pace!”, se arată în mesajul transmis de diplomatul canadian.