Mesajele text sunt interpretabile. Cuvântul care poate strica o prietenie

Mesajele text sunt interpretabile. Cuvântul care poate strica o prietenie Sursa foto: Pixabay

Mesajele text sunt o parte esențială a comunicării moderne. Fie că vrem doar să știm ce mai face o persoană sau vrem să comunicăm ceva, un mesaj scris este cea mai rapidă cale. În plus, în astfel de mesaje pot fi trimise și emoticoane care să facă ziua mai bună destinatarului. Nu pare nimic nesigur să folosești această cale de comunicare, însă ea poate implica și riscuri. Cuvintele pot fi interpretabile, iar unul anume poate strica și o prietenie de-o viață. Acest cuvânt pare să fie mai rău decât banalul „ok”.

Când folosesc oamenii cuvântul „sigur” în mesajele text

Se pare că un singur cuvânt poate schimba radical o conversație amicală. Aparent, a răspunde la mesajele text doar cu „sigur”, este interpretat ca un fiind pasiv agresiv sau chiar nesigur. În urma unor studii, lingviștii au concluzionat că o persoană care răspunde cu acest cuvânt când este invitat în oraș de prieteni ezită. Comedianta Isabel Steckel din New York este de acord cu ei. Ea spune că cei care răspuns cu „sigur” preferă „să moară decât să iasă cu cineva”. Ea a făcut referire la conversațiile dintre ea și fratele său.

„Să cer cuiva să iasă cu mine este ca o mișcare foarte vulnerabilă. Așa că, atunci când primesc acel 'sigur', sunt de genul: 'Bine, la naiba cu asta'. Nu o fac'. A forța pe cineva să iasă cu tine este cel mai rău sentiment din lume”, a spus ea, potrivit celor de la New York Post.

Cuvântul pe care să nu îl folosești în mesajele text

Sursa foto: nypost.com

Cuvântul care distruge prietenii, intens discutat în mediul online

Un utilizator Reddit a alimentat flacăra conversației cu privire la cuvântul „sigur” folosit în mesajele text. Acesta susține că, din punctul său de vedere, acest cuvânt semnifică o certitudine. El consideră că este un înlocuitor pentru „da”. Alți utilizatori nu au fost de acord cu acesta, susținând că limbajul a evoluat, iar unele afirmații sunt interpretabile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu folosesc în mod obișnuit 'sigur' într-un mod sarcastic și lipsit de entuziasm”, a scris o persoană. / „În general, folosesc 'sigur' atunci când nu sunt atât de bucuros sau entuziasmat de acest lucru, dar sunt dispus să consimt. Ca și cum aș spune 'bine'”, a fost de acord o altă persoană.

Mesaje pe telefon

Sursa foto: Pixabay

Ce spun specialiștii despre „sigur” folosit în mesajele text

Sociolingvistul Cynthia Gordon, profesor asociat la Universitatea Georgetown, a dezbătut subiectul care a făcut mare vâlvă în mediul online. Ea spune că acest cuvânt are o calitate indecisă și ezitantă. În unele contexte el poate da răspunsului o formă pasiv agresivă, fiind similar unui cuvânt de încheiere a conversației. Din punctul său de vedere, folosirea unei propoziții complete în mesaje ar putea arăta mai mult entuziasm decât simplul cuvânt „sigur”. Mesajele text ar putea fi mai sugestive folosind punctuații vesele, precizează specialista.

„Aș fi mai puțin fericită dacă aș invita pe cineva undeva și mi-ar spune 'sigur'. Cred că aș vrea mai mult entuziasm pentru un anumit tip de angajament social. Dacă faci efortul de a intra în contact cu cineva, dacă faci un fel de efort pentru a te conecta cu cineva și îi spui că faceți ceva împreună, iar cealaltă persoană spune 'sigur' nu ar corespunde așteptărilor mele de a sugera că va fi o distracție plăcută. Cred că un 'sigur' cu semnul exclamării este cu totul altceva decât un 'sigur' normal”, a explicat Steckel, potrivit sursei citate anterior.