Actrița Emilia Popescu, o apropiată a artistului, a transmis un mesaj emoționant: „Doamne, Gyuri… Te-ai dus tu repede să umpli cerul de hohote de râs! Ai luat cu tine o parte din tinerețea noastră… S-o faci cântec, Gyuri, dragule… Drum bun! Să te odihnești!”.

Actor si muzician, Gyuri Pascu era cunoscut pentru activitatea artistica desfasurata, inca din 1987, in cadrul grupului de umor Divertis, trupa renumita pentru satira sa politica de calitate. Din punct de vedere muzical, artistul nascut la Agnita (Brasov) a abordat cele mai diverse stiluri, de la rock si pop pana la blues si reggae. Cateva din cele mai indragite melodii – Dream, Cantecul despre nimic, Jocul de-a joaca. De asemenea, regretatul artist a jucat si in filme de lung metraj – O vara de neuitat (in regia lui Lucian Pintilie) si Occident (in regia lui Cristian Mungiu). A fost prezent si pe scena teatrului, jucand cu succes in piesa Take, Ianke si Cadar, dar si in viata sportiva, realizand cronici sportive memorabile. A incercat si din meseria de scriitor, concepand indeosebi carti pentru copii, dar si continuturi spirituale.

Ioan Gyuri Pascu interpreta cu maiestrie bucati muzicale la chitara, mandolina, pian, chitara acustica si muzicuta.

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit in casa fostei sale sotii, Dana, de care divortase dupa 17 ani de casnicie. Ioan Gyuri Pascu si Dana aveau impreuna o fetita – Ana Larina Pascu.

Trupul neinsufletit al lui Ioan Gyuri Pascu va fi depus maine la Capela Cimitirului Bellu din Bucuresti.