Mersul des la toaletă poate prezice boli cardiace. Studiul realizat de cercetători din China

Un român a crezut că un cabinet medical din Austria este „toaletă”

În cazul în care mergi des la toaletă trebuie să ai anumite lucruri în vedere. Acesta poate fi unul dintre primele semne ale unui atac de acord.

Un tract digestiv normal se curăță de deșeuri după fiecare masa. Așadar, mersul le toaletă în mod regulat este sănătos. Cu toate acestea, o nouă cercetare privind aceste obiceiuri sănătoase ar putea să ne dea schimbe total toate informațiile pe care le știam până în acest moment.

Oamenii de știință din China au descoperit că mersul de la toaletă zilnic arată ce problem grave de sănătate poți avea. Cei care au mai mult de o scaun pe zi sunt mai predispuși la un atac de cord, la diabet de tip doi, la boli de inimă și la boli de rinichi. În același timp, dacă nu ai un scaun o dată pe zi este, de asemenea, este un indiciu al unor probleme cardiace majore.

Ce au realizat oamenii de știință

Pe parcursul timpului, experții au constatat că a avea trei scaune pe săptămână este legat de un risc mai mare de boli de inimă, accident vascular cerebral și boli de rinichi. Cercetarea realizată de savanții de la Universitatea Peking sugerează că un singur scaun pe zi este de fapt cel mai sănătos lucru.

Cercetătorii au mai adăugat că persoanele cu mișcări intestinale lente „ar trebui să ia în considerare posibilitatea unor boli nediagnosticate și să fie conștienți de potențialele riscuri viitoare ale diferitelor afecțiuni de sănătate”. Studiul a presupus urmărirea mișcărilor intestinale a aproape 500.000 de persoane sănătoase cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani timp de zece ani, notează The Sun.

Ulterior, cercetătorii au examinat legătura dintre frecvența mișcărilor intestinale cu bolile care apar în afara sistemului digestiv. Cu toate acestea, este important de reținut că obiceiurile intestinale normale variază de la o persoană la alta. Unii adulți merg la toaletă mai mult de o dată pe zi, în timp ce alții pot merge doar o dată la trei sau patru zile, precizează Organizația Mondială a Sănătății.